Last news in Fakti

12 Февруари, 2023 22:16 891 0

Брънчева и Георгиев останаха на крачка от медалите на турнира по джудо в София

  • джудо-
  • турнир „-
  • софия-
  • лечева-
  • весела-
  • гост

В надпреварата участваха 386 състезатели от 43 държави.

Брънчева и Георгиев останаха на крачка от медалите на турнира по джудо в София - 1
Снимка: БФДжудо

Лидия Брънчева и Борис Георгиев останаха на крачка от подиума на европейската открита купа по джудо в „Асикс Арена“. И двамата загубиха на малкия финал и завършиха пети в своите категории, предава БТА.

В решителната битка за отличието при 100-килограмовите Георгиев не успя срещу хърватина Златко Кумрич и загуби с ипон. Преди това той постигна две победи и загуба на четвъртфиналите.

В категория до 70 кг Лидия Брънчева бе спряна от французойката Кайла Юсуфи след две вадзари. Тя също записа две победи и поражение.

Останалите български представители днес не успяха да стигнат до сблъсък за отличията. Ивелина Илиева започна сезона с титла в категория до 57 кг, а Габриела Димитрова (52) взе бронз.

Гост на надпреварата бе спортният министър Весела Лечева, който връчи и почетен плакет на президента на Европейския джудо съюз Ласло Тот за оказаната подкрепа пък Българската федерация по джудо. Унгарецът е у нас по покана на президента на българската федерация Румен Стоилов, който е и негов съветник, както и от заместника в родната ни централа Даме Стойков. На турнира стартираха 386 състезатели от 43 държави. Следващата сериозна изява за националите ще бъде турнирът за Големия шлем в Тел Авив идния уикенд.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА