Last news in Fakti

20 Март, 2023 16:29 2 006 2

"Лудия" Макс с гръмки фрази

  • макс верстапен-
  • формула 1

Верстапен се държи като... маниак в спорта

"Лудия" Макс с гръмки фрази - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Шампионът във Формула 1 Макс Верстапен направи любопитно изказване след Гран При на Саудитска Арабия. Верстапен тръгна 15-и, но завърши втори. Той имаше проблеми в съботната квалификация заради неточност на екипа на "Ред Бул". В неделното състезание обаче Макс изпреварваше конкурентите си сякаш са спрели. Той направи поредица от задминавания на състезатели безпроблемно на старт-финалната права. Верстапен взе и най-бързата обиколка в състезанието. Той не изпревари само съотборника си при "биковете" Чеко Перес.

Така след първите 2 състезания за новия сезон Верстапен е лидер във временното класиране на Ф1 с 44 точки, Перес има 43. Макс е фаворит за титлата в края на кампанията, така той може да запише "хеттрик", след като е шампион от предходните 2 сезона.

Ето какво заяви обаче след края на вчерашното Гран При:

"Аз не съм тук (в Саудитска Арабия), за да съм втори в състезанието. Хареса ми как стигнах от дъното на колоната, до втората позиция. Когато си втори в Гран При-то, нормално е да се опиташ да вземеш бонус точката за най-бърза обиколка. Събота беше лош ден за мен. Ограничихме загубите с екипа ми, но трябваше да спечеля тук", сподели Макс Верстапен.

Тук изникват два въпроса - дали все пак двойна победа за "биковете" е успешено състезание? Питането изглежда е риторично. И в повечето случаи, в които Верстапен е първи, а Перес втори, дали е логично Чеко да натиска за бонус точката?

Настоящият шампион във Формула 1 изглежда е тотален максималист в спорта. Той май е разочарован, след като от 15-и, стана втори във втория старт за сезона. Дали трябва да е по-смирен в кервана? Едва ли това е възможно, все пак прякорът на Верстапен е "Лудия Макс".


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Опа

    9 0 Отговор
    Всички коментират едни думи на човек който все е взел много на (сериозно)! Никой не коментира защо този (великан?) не си вкара болида пред подиума за награждаване а в боксовете? В същото време ФИА едва не отне заслуженото трето място на Алонсо????
    Има нещо много сбъркано и толерилането на един пилот от ФИА никога не е било толкова явно и колкото и пъти и да стане Макс шампион с нищо добро няма да остане в историята. Само почакайте края на този шампионат.