Last news in Fakti

25 Март, 2023 09:00 1 580 1

Златан Ибрахимович с поредно постижение

  • златан ибрахимович-
  • швеция-
  • белгия-
  • квалификации-
  • евро 24-
  • германия

Нападателят стана най-възрастният играч в историята на квалификациите за Европейско първенство

Златан Ибрахимович с поредно постижение - 1
Снимка: БГНЕС

Нападателят на Швеция и Милан - Златан Ибрахимович, стана най-възрастният играч в историята на квалификациите за Европейско първенство. На 41 години и 172 дни той се появи на терена в 73-ата минута в мача на родната му Швеция срещу Белгия (0:3), предава sportal.bg.

Досега най-възрастният футболист в историята на евроквалификациите беше вратарят на Италия Дино Дзоф, който през 1983 г. се появи на терена на 41 години и 3 месеца в мач именно с Швеция.

Към момента Ибрахимович има 122 мача с националната фланелка и е отбелязал 62 гола. В квалификационната група на Швеция и Белгия са още Австрия, Естония и Азербайджан.

Предстоящите европейски футболни финали ще бъдат през следващата 2024 г. ще се проведат в Германия. В надпреварата ще участват 24 отбора, а финалът на турнира ще се проведе на “Олимпиащадион” в Берлин.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор
    Късмет З драве а и Футболът е Бизнес