Last news in Fakti

26 Март, 2023 10:39 550 0

Два гола на Фюлкруг донесоха успеха на Германия над Перу в контрола

  • германия-
  • флик-
  • перу-
  • контрола-
  • победа

Ханзи Флик спази обещанието си и заложи на схема с двама нападатели

Два гола на Фюлкруг донесоха успеха на Германия над Перу в контрола - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Германия победи с 2:0 Перу в приятелски мач, игран в Майнц. С два гола се отличи нападателят на Вердер (Бремен) Никлас Фюлкруг (вляво), който се разписа в 12-ата и 33-тата минута, предава sportal.bg.

Селекционерът на Бундестима Ханзи Флик спази обещанието си и заложи на схема с двама нападатели в лицето на Фюлкруг и Тимо Вернер. Именно двамата комбинираха за първия гол на Германия, като Кай Хавертц центрира, нападателят на РБ Лайпциг чукна топката към острието на Вердер, който реализира за 1:0.

В 33-ата минута дойде и второто попадение за немците. Дебютантът Мариус Волф центрира отлично към Фюлкруг, който с лекота засече топката в мрежата на перуанския вратар Педро Галезе за 2:0. Германците контролираха напълно срещата и пропуснаха още няколко удобни възможности през първата част.

През второто полувреме Бундестимът понамали оборотите, като в игра се появиха доста от резервните футболисти. В 66-ата минута главният съдия Мария Капути отсъди дузпа след консултация с ВАР заради нарушение срещу Нико Шлотербек. Кай Хавертц обаче удари страничната греда от бялата точка и пропусна да се разпише.

Германците не съумяха да увеличат аванса си до края на срещата. Дебют за Бундестима пък направиха Кевин Шаде и Мергим Бериша.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА