Last news in Fakti

26 Март, 2023 22:16 1 402 2

Хари Кейн се разписа за победата на Англия над Украйна

  • англия-
  • украйна-
  • хари-
  • кейн-
  • словения-
  • исландия

Словения и Исландия също бият в квалификациите за Евро 2024

Хари Кейн се разписа за победата на Англия над Украйна - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на Англия надделя с 2:0 над Украйна като домакин на стадион „Уембли“ в Лондон в среща от втория кръг в група „С“ на квалификациите за Европейското първенство по футбол през 2024 година. Победата бе втора за англичаните, които оглавяват временното класиране в групата 6 точки, а украинците са последни, пети с едно поражение от една среща.

Преди двубоя на „Уембли“ нападателят Хари Кейн получи приз „Златна обувка“ като реализатор номер 1 в историята на английския национален отбор по футбол, а с отбелязаното попадение срещу Украйна той вече има 55 на сметката си.

Футболистите на Англия имаха превъзходство в двубоя, а още в деветата минута домакините имаха претенции за дузпа след падане на Кейн в наказателното поле на украинците, но дузпа не бе отсъдена. В 36-ата минута удар на Букайо Сака бе блокиран от защитник на гостите. Минута по-късно Сака отправи отлично подаване към Хари Кейн, който реализира за 1:0. Самият Букайо Сака бе точен три минути след това, пращайки топката в горния ляв ъгъл на вратата на Украйна за 2:0 в 40-ата минута.

В 51-ата минута Джеймс Мадисън имаше изгодна възможност също да се разпише, но стреля вдясно от вратата на гостите. Англичаните пропуснаха още два шанса за попадение в добавеното време на срещата. Първо Хари Магуайър с глава не успя да отбележи, стреляйки над гредата. Минута по-късно влезлият като резерва Джак Грийлиш получи добър пас, но при последвалия изстрел Анатолий Трубин спаси вратата си.

През юни Англия ще гостува на Малта, а украинците ще играят срещу Северна Македония.

В група „Н“ Словения победи Сан Марино с 2:0 като домакин и също записа втора победа в квалификациите за Евро 2024. Словенците са начело във временното класиране с 6 точки, а Сан Марино допусна втора загуба от двама мача, заемайки последното, шесто място в подреждането.

19-годишният нападател Бенджамин Шешко вкара за 1:0 в 56-ата минута на срещата в Любляна, а в 60-ата Роберто Ди Майо си отбеляза автогол за 2:0 в полза на Словения.

Исландия постигна първи успех в група „J“, след като победи убедително Лихтенщайн със 7:0 като гост в двубой от втория кръг. Исландия държи третата позиция във временното класиране с 3 точки от победа и загуба до момента. Начело в подреждането с по 3 точки след първите мачове са Босна и Херцеговина и Португалия. Тимът на Лихтенщайн е на последното шесто място с две поражения до момента.

Давид Олафсон се разписа за 1:0 за гостите още в третата минута на мача. Хакон Харалдсон покачи на 2:0 в 38-ата. Арон Гунарсон реализира хеттрик през второто полувреме. Той бе точен в 48-ата, 68-ата и 73-ата минута от дузпа, увеличавайки аванса на Исландия до 5:0.

В 85-ата минута Андри Гудьонсен отбеляза шестия гол, а крайното 7:0 за исландците оформи Микаел Елертсон в 87-ата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Украйна вече

    16 2 Отговор
    не съществува.
    За каква украйна ми говорите тук.
    Какъв украински национален отбор
    Това марийчето и денис ли го пускат.
    Смешници.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.