Last news in Fakti

21 Септември, 2013 18:00 636 0

Капело: Титлата с Реал ми е най-сладка

  • капело-
  • русия-
  • англия-
  • реал мадрид-
  • моуриньо

Дон Фабио разкри, че Висшата лига пречи на английския национален тим

Капело: Титлата с Реал ми е най-сладка - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Селекционерът на Русия Фабио Капело даде интервю пред вестник "Труд", в което говори за най-сладката от всичките си титли, за спечеления финал в Шампионската лига през 1994 година с Милан, както за своя колега Жозе Моуриньо.
 
"Много са трудните и сладки за мен титли, но най-хубаво беше, когато спечелих по­следното първенство на Ис­пания с Реал Мадрид (бел.ред. през 2007 година). Из­оставахме с 9 точки от Барселона, а до края имаше 12 кръга. Никой не ни вярваше, а напрежението върху клуба и отбора бе огромно. Но го направихме, и то срещу изключително силен отбор на Барселона", признава Капело.
 
"Ах, да - Стоичков. Сигур­но сте били разочаровани през 1994 година. Да ви кажа, тогава вие, жур­налистите, ме улеснихте. Пишехте как Барселона ще ни победи с лекота на финала на ШЛ. Нямаше нужда от кой знае кол­ко думи преди мача. Казах на играчите: Е, всички мислят, че ще паднете. Излезте на терена и играйте като аут­сайдер, нека напрежението остава в техните крака. И се представихме великолепно. Вероятно най-завършената игра на моя Милан. Никога няма да забравя гола на Деян Савичевич. Беше не­що, за което повечето игра­чи по света дори не могат да мечтаят."
 
"Проблемът на английския национален от­бор е в умората. В квалифи­кациите ние вървяхме от­лично и се класирахме без никакви проблеми. Но кога­то дойде летният турнир - световно или европейско, Англия е ужасно уморен от­бор. Контузии, умора... Сезонът е убийствен. Страхот­ната Висша лига, която имат англичаните, е пагубна за националния им тим."
 
"Моуриньо иска да е център на внимание, да е звездата. Той е звездата на отбора си. Това никога не съм го разбирал, за мен зве­зди са играчите. Никога не съм искал да изпъквам пред тях, защото знам - когато аз си свърша работата, а те по­бедят на терена, славата ще стигне за всички", добави Капело.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА