Last news in Fakti

28 Септември, 2013 15:55 564 0

Мата: Ще израстна при Моуриньо

  • челси-
  • мата-
  • моуриньо

Испанецът се надява да спечели доверието на Специалния

Мата: Ще израстна при Моуриньо - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Атакуващият полузащитник на Челси Хуан Мата е на мнение, че Жозе Моуриньо може да му помогне да стане по-добър играч. Испанецът беше един от най-важните футболисти в отбора, когато мениджъри на тима бяха Андре Вилаш-Боаш, Робето Ди Матео и Рафаел Бенитес, но сега е изпаднал в немилост при Жозе Моуриньо. 
 
Все пак Мата беше титуляр през седмицата срещу третодивизионния Суиндън и се справи доста добре. Той се отчете с няколко добри извеждащи подавания, но съотборниците му в нападание направиха доста пропуски.
 
Жозе Моуриньо смята, че 25-годишният халф първо трябва да се адаптира към новия стил на игра, да подобри играта си в защита и да бъде по-постоянен. Мата пък обеща да направи каквото е нужно, за да постигне това.
 
"Ще играя, когато Моуриньо пожелае. Все още съм млад и мога да подобря представянето си. Искам да правя същите неща, които правих и през последните 2 сезона", сподели Мата пред "Сън".
 
"Баща ми винаги казва, че ако си левичар, трябва да подобриш своя десен крак", даде пример испанецът.
 
"Трябва да подобря също така играта си в защита. Всеки един играч трябва да направи това. Трудно е да бъдеш перфектният играч, но през цялата си кариера съм се опитвал да ставам все по-добър. Мисля, че Жозе може да ми помогне. Всеки мениджър трябва да се опита да подобри своите играчи. Все пак това е неговата работа".
 
"Миналият сезон беше най-добрият в кариерата ми, но можеше да бъде и по-добре. Жозе е мениджър, който анализира всичко, не само своя отбор. Той е човек, който харесва интензивността, който харесва пресата. Имаме осем месеца пред себе си, преди старта на Световното първенство и в момента вярвам в себе си повече от всякога", завърши Мата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА