Last news in Fakti

30 Април, 2023 18:51 1 132 1

С два гола на Лаутаро Мартинес Интер почти поднесе титлата на Наполи в Серия

  • лаутаро мартинес-
  • интер-
  • наполи-
  • серия а

Аржентинeцът увеличи личната си сметка на 17 гола

С два гола на Лаутаро Мартинес Интер почти поднесе титлата на Наполи в Серия - 1
Снимка: БГНЕС

Интер почти поднесе шампионската титла на Наполи в Серия А, след като победи с 3:1 2-ия Лацио на собствен терен. Две попадения за успеха на нерадзурите вкара Лаутаро Мартинес, който увеличи личната си сметка на 17 гола. Един пък се разписа и Робин Гозенс, предава БТА.

След днешната победа Интер събира 57 точки и се включва в битката за 3-о и 4-о място, изравнявайки се с Милан и Рома. Две точки повече от тези три отбора има Ювентус. Наполи има 78 на върха и ще направи разлика от 20 точки пред Лацио, ако победи регионалния си съперник Салернитана.

Лацио започна мача много активно и откри резултата в 30-ата минута, когато Фелипе Андерсон вкара след асистенция на Луис Алберто. Франческо Ачерби сбърка при изнасянето на топката, тя му беше отнета от Андерсон. Той опита да намери пролука за стрелба и в това му намерение му помогнаха Имобиле и Луис Алберто, който му чукна топката на чиста позиция на границата на наказателното поле и бразилецът прати топката в мрежата по земята.

Гостите от Рим диктуваха събитията на терена в следващите 40-50 минути и по нищо не изглеждаше, че само за 13 минути ще пуснат три попадения. В 77-ата минута Лаутаро Мартинес изравни, четвърт час след влизането си на терена на мястото на Хоакин Кореа. Матео Дармиан се сбори за спорна топка от ляво, продължи към Лукаку, който намери нахлуващия на скорост Лаутаро. И макар да беше блокиран от защитник на Лацио, аржентинецът успя падайки да чукне топката край излезлия да го посрещне вратар Иван Проведел.

Само след 6 минути Робин Гозенс получи чудесно центриране от дясно от Лукаку и с акробатичен скок с левия крак от въздуха не остави шанс на вратаря на Лацио. Лаутаро Мартинес оформи крайното 3:1 в 91-ата минута, наказвайки грешка на Матиас Весино, върнал слабо топката за своя вратар. Попадението беше прегледано с помощта на системата за видеоповторение (ВАР) за евентуална игра с ръка в атака, но такава не беше открита и така нерадзурите се поздравиха с убедителна победа.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 све

    2 0 Отговор
    Форца Интер ! фашунгерите от Рим си го отнесоха, както трябва !