Last news in Fakti

30 Април, 2023 20:42 987 1

Байерн (Мюнхен) си върна лидерската позиция в Бундеслигата след минимален успех над Херта

  • байерн мюнхен-
  • гнабри-
  • коман-
  • херта

Серж Гнабри и Кингсли Коман бяха точни за баварците

Байерн (Мюнхен) си върна лидерската позиция в Бундеслигата след минимален успех над Херта - 1
Снимка: БГНЕС

Байерн (Мюнхен) си върна лидерската позиция в Бундеслигата, след като в среща от 30-ия кръг се наложи с 2:0 над последния в таблицата Херта (Берлин). Четири кръга преди края на първенството баварците събраха 62 точки, с 1 пред Борусия (Дортмунд), който слиза на 2-ата позиция. Берлинчани изглеждат пък като първи претендент за изпадане с 22 точки на последното 18-о място, предава БТА.

Серж Гнабри откри резултата в 69-ата минута, а Кингсли Коман удвои преднината на шампионите 10 минути по-късно.

Байерн започна с доминацията още от първата минута, а първата възможност за гол се откри пред Садио Мане. Скандалният сенегалец получи топката около точката за изпълнение на дузпа, но ударът му излезе в аут. Пет минути по-късно играчите на Байерн искаха дузпа заради падане на Коман, но съдията не реагира. Пет минути преди края вратарят на Херта Оливер Кристенсен спаси сериозно положение на Серж Гнабри само няколко секунди, след като изстрел от Коман беше отново избит от стража.

Картината не се промени и през второто полувреме и в 69-ата минута Гнабри с глава от 10-ина метра прати топката във вратата, след като преди това Йозуа Кимих беше изсипал топката. Нов пас на Кимих гарантира успеха 10 минути по-късно, след като топката стигна до Коман. Французинът с шут от границата на наказателното поле прати топката за втори път в мрежата на столичани – 2:0.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гугльо - опит за автор

    1 0 Отговор
    Минимален успех е 1-0.
    2-0 вече си е по-стабилен резултат.