17 Май, 2023 15:54 1 751 0

Британец проваля плановете за четворен бой Фюри, Усик, Джошуа, Уайлдър

  • тайсън фюри-
  • антъни джошуа-
  • олександър усик-
  • дионтей уайлдър-
  • бокс-
  • спорт-
  • даниел дюбоа

WBA нареди на Усик да защитава титлата си срещу Дюбоа през април, но сделка все още не е постигната

Британец проваля плановете за четворен бой Фюри, Усик, Джошуа, Уайлдър - 1

Предложеният от Саудитска арабия турнир за четирима боксьори в тежка категория може да бъде подложен на голямо разтърсване. За декември се подготвя вълнуващ турнир с участието на Тайсън Фюри, Антъни Джошуа, Олександър Усик и Дионтей Уайлдър.

Настоящият план е Фюри и Усик да се изправят в бой за всички титли в тежка категория, а Джошуа и Уайлдър да се хвърлят в отдавна чакан мач. Но тези планове може да се окажат провалени от британеца Даниел Дюбоа.

WBA нареди на Усик да защитава титлата си срещу Дюбоа през април, но сделка все още не е постигната. Ако двубоят не успее да се осъществи, WBA ще нареди на Усик да се бие с бившия шампион на WBC в тежка категория Уайлдър.

Ветеранът боксов репортер Дан Рафаел разкри новината, като написа: „Ако Дюбоа не е на разположение да участва в двубоя за титлата с Усик това лято, било то поради коляно или друга причина, президентът на WBA Гилберто Мендоса каза пред Fight Freaks Unite, че Дюбоа ще загуби позицията му на задължителен претендент. И че организацията ще нареди на Усик вместо това да се защитава срещу бившия шампион на WBC Дионтей Уайлдър, който е класиран номер 1 от WBA.“.

Нареждането на двубой между Усик и Уайлдър би хвърлило в смут плановете на саудитците за зимата. Това обаче може да доведе до потенциално обръщане на арабите към апетитната Битка за Британия между Джошуа и Фюри. Все още обаче продължават преговорите Фюри и Усик да определятг първия безспорен шампион в тежка категория от почти 25 години.

Усик каза на Vringe: „Ние сме в задънена улица. Рано или късно битката ще се състои. И всичко ще се реши на ринга. Голям мъж, който има много добри способности в бокса и в живота, но този голям мъж много се страхува от загуба.“

Джошуа срещу Уайлдър, междувременно, все още е в процес на преговори, въпреки че промоутърът Еди Хърн разкри, че Ей Джей може да вземе подгряваща битка срещу Дилиън Уайт.

Шефът на Matchroom Boxing каза: „Ако саудитците не могат да уредят Фюри-Усик, те все пак ще са готови за Ей Джей срещу Уайлдър.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА