Last news in Fakti

17 Май, 2023 20:00 843 1

Баскетболист пое пълната отговорност за клиповете с оръжие

  • джа морант-
  • нба-
  • спорт-
  • мемфис гризлис

Гардът на отбора от Тенеси и двукратен участник в Мача на звездите на Лигата разпространи изявление до всички медии, в което се опитва да се разкае

Баскетболист пое пълната отговорност за клиповете с оръжие - 1

Джа Морант, който играе за отбора от Националната баскетболна асоциация (НБА) Мемфис Гризлис, пое пълната отговорност за действията си, след като в социалните медии се появи друг видеоклип, показващ двукратния участник в Мача на звездите, който държи нещо, което изглежда като пистолет.

Гардът на отбора от Тенеси и двукратен участник в Мача на звездите на Лигата разпространи изявление до всички медии, в което се опитва да се разкае. Но клубът Мемфис вече го отстрани от всякакви дейности и активности с участието или свързани на Гризлис. Инцидентът се случва приблизително два месеца след друг подобен случай, когато беше отстранен за осем мача. Причината тогава беше, че се появи във видео на живо в Instagram, държейки огнестрелно оръжие в нощен клуб.

"Знам, че разочаровах много хора, които ме подкрепиха. Това е личен ангажимент, съзнавам, че има още работа за вършене“, каза Морант в във въпросното изявление, публикувано от ESPN и USA Today. "Думите ми може да не означават много в момента. Но поемам пълна отговорност за действията си. Ангажирам се да продължа да работя върху себе си. Истината е, че ситуацията излезе извън контрол, пише още Морант. Агенция Ройтерс се опита да се свържи с мениджърите, които представляват баскетболиста, но оттам отказаха контакта.

Комисарят на Лигата Адам Силвър каза, че разследват инцидента, допълвайки колко е бил "шокиран", когато е видял видеото. Още повече Морант изглежда е приел първото отстраняване "изключителнo сериозно", когато са разговаряли преди време.

"Говорихме тогава дълго време не само за последствията, които евентуално може да има този инцидент върху кариерата му, но и за други проблеми, за безопасността изобщо. Той можеше да нарани, осакати, да убие себе си или някой друг с подобно действие", каза Силвър по време на драфта в НБА.

"И когато погледнем социалните мрежи, виждаме профилите му колко много последователи имат. Казах му, че десетки милиони деца ще видят клуповете му. И това ме притеснява. Мислех, че ме е разбрал", допълни шефът на Лигата.

Още едно наказание би извадило Морант от началото на новия сезон. Мемфис вече отпаднаха в плейофите на настоящата кампания.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дарвин

    2 1 Отговор
    Маймуна.