Last news in Fakti

21 Май, 2023 22:01, обновена 22 Май, 2023 00:06 1 982 1

Олимпиакос с Везенков загуби от Реал Мадрид във финала на баскетболната Евролига

  • александър везенков-
  • реал мадрид-
  • евролига-
  • баскетбол-
  • олимпиакос

Българинът завърши с 29 точки финалния двубой, който бе загубен едва 3 секунди преди края с първите точки в мача на Серхио Йул

 Олимпиакос с Везенков загуби от Реал Мадрид във финала на баскетболната Евролига - 1
Снимка: БГНЕС

Олимпиакос, предвождан от своя лидер Александър Везенков, загуби от Реал Мадрид във финала на баскетболната Евролига. „Белите“ надвиха гранда от Пирея със 79:78.

Българинът завърши с 29 точки финалния двубой, който бе загубен едва 3 секунди преди края с първите точки в мача на Серхио Йул.

Първа четвърт

Мачът започна с шестминутно закъснение заради технически проблем. Още в самото начало на срещата Александър Везенков се опита да донесе първата преднина в мача на своя тим, но за съжаление пропусна.Стрелбата на българския национал не беше на ниво в първите минути от срещата, но пък рожденикът в днешния ден Айзея Кенън изригна с две поредни тройки. Първите точки на Везенков дойдоха при 9:9, когато реализира кош и едно нарушение.

Баскетболистите на Реал бяха разконцентрирани в началото, а рециталът на Кенън от далечно разстояние продължи с третата тройка за 17:10. Веднага след това гърците отново направиха добра защита и Везенков отбеляза седмата си точка в мача за 19:10, а малко по-късно добави и деветата си при 24:12.

Все пак отборът Реал върна една от сериите на своя съперник и скъси пасива си до 7 точки - 24:17 след първата четвърт, в която Везенков постигна 9 точки, 2 борби и 1 асистенция.

Втора четвърт

„Лос бланкос" започнаха вихрено втората част и отвърнаха със серия от 3:9 в началото за 27:24. Везенков се намеси с ключова борба в нападение, като впоследствие бе фаулиран и реализира два пъти от наказателната линия - 29:24.

Героите на Реал Мадрид от полуфинала - Валтер Таварес и Серхио Родригес, изведоха отбора си до пълен обрат при 29:31. Реал Мадрид стигна до 42:38 след тройки на Фабиен Козер и Антъни Рандълф. Момчетата на Йоргос Барцокас по всяка вероятност трябваше да се опитат да подобрят играта си в защита, като след две последователни успешни защити и нови две точки от Везенков плюс тройка на Шакийл МакКисик се образува ново равенство при 45:45.

Трета четвърт

След като мадридчани продължаваха да бележат от далечно разстояние, Александър Везенков се намеси и записа триточково изпълнение, за да върне водачеството в ръцете на Олимпиакос при 51:50. Айзея Кенън пък отговаряше собственоръчно на високата успеваемост при стрелбата от далечно разстояние и с петата си тройка от шест опита "червено-белите" поведоха с 54:52 след изиграването на първите три минути и половина игра. ​

Везенков обаче разгада зоновата защита на "белите" и я разби през най-слабата ѝ страна - фала, за да реализира от средно разстояние през ръката на Таварес за 59:54. След това обаче тимът на Чус Матео достигна до изравняване при 59:59, наказвайки пропуск на Везенков и грешка на Папаниколау. С важна минисерия от четири поредни точки обаче Олимпиакос се озова напред с 63:59 преди началото на последната четвърт.

Последна четвърт

Везенков направи фантастична пресечка към коша - националът завърши след асистенция на Костас Слукас, а след това наниза първата си тройка в мача, и то от деветия метър - 68:61 Фабиен Козер върна тройката след таймаута за "белите", но Шакийл МакКисик се погрижи да възстанови аванса от шест точки на Олимпиакос при 70:64.

След това пък на Чус Матео му бе отсъдено техническо нарушение и Везенков отбеляза 29-ата си точка в мача, като така изравни вечния рекорд на Шейн Ларкин за най-много точки във финален мач. Таварес съкрати две точки от изоставането на своя отбор, преди Айзея Кенън да реализира от средно разстояние за 78:72 при оставащи 2:10 до края на редовното време. Неудържимият Серхио Родригес направи резултата 78:74, но след това Кенън се отличи с ключово отиграване в защита срещу Таварес и така донесе ново притежание на "червено-белите".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прецедент

    0 1 Отговор
    Виновен ре везенкоф,ненапразно никой не го иска в България