Last news in Fakti

24 Май, 2023 22:07 987 3

Адриан Андреев е на победа от основната схема на "Ролан Гарос"

  • адриан-
  • андреев-
  • тенис-
  • ролан гарос-
  • франция

В последния трети кръг от квалификациите българинът ще играе с аржентинеца Дженаро Оливери

Адриан Андреев е на победа от основната схема на "Ролан Гарос" - 1
Снимка: БГНЕС

Адриан Адреев е само на победа от класиране за основната схема на Откритото първенство на Франция по тенис. В среща от втория кръг на квалификации българинът надигра с 6:2, 7:5 аржентинеца Хуан Пабло Фикович за час и 45 минути игра, предава БТА.

22-годишният Андреев, който за пръв път играе на турнира в Париж, спечели първия сет на мача без големи затруднения. Той направи пробив още в първия гейм на мача, а с още един такъв в петия гейм павира пътя си към спечелването на първата част.

Много по-равностоен и драматичен се оказа вторият сет на мача. В него Фикович имаше инициативата, но Андреев показа отлична концентрация в най-важните моменти. Българинът спаси 11 възможности за пробив и не позволи на аржентинеца да реализира нито един такъв.

Андреев изчака момента за нанасяне на решителния удар, който дойде в 11-ия гейм. В него той реализира единствения пробив във втория сет и веднага след това на свой сервис приключи срещата.

В последния трети кръг от квалификациите Адриан Андреев ще играе с друг аржентинец. Това е номер 227 в света Дженаро Оливери, който спечели също с 6:2, 7:5 срещу белгиеца Михаел Геертс. До момента нито Андреев, нито Оливери имат загубен сет в квалификациите на "Ролан Гарос". Двамата нямат и мачове помежду си.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    4 0 Отговор
    На момчето, дано успее да се класира за основната схема.
  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор
    Браво Късмет и на Пред и Нагоре Победи само
  • 3 Тенис корифей

    0 0 Отговор
    Давай Адриана, настигни Гришо и спечели турнир от Големия шлем. Успех!