19 Юни, 2023 08:14 1 296 2

"Лудия" Макс гледа към хеттрик във Формула 1

  • формула 1

Верстапен с четвърта поредна победа за сезона

"Лудия" Макс гледа към хеттрик във Формула 1 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Макс Верстапен спечели безпроблемно Гран При на Канада във Формула 1. "Лудия" Макс стартира първи и задържа лидерството без особени драми на пистата.

Фернандо Алонсо от Астън Мартин завърши втори, а Люис Хамилтън от Мерцедес трети.

Така на почетната стълбичка имаше носители на общо 11 шампионски титли. Хами е със 7. Фернандо и Макс с по 2.

Верстапен обаче се е запътил към трета поредна титла. Той е убедителен лидер във временното класиране. Макс има 195 точки. Съотборникът му в Ред Бул Чеко Перес е със 126, той завърши едва шести в Монреал. Алонсо е трети в класирането.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дядо поп

    10 0 Отговор
    Формулата вече не е никаква формула , състезават се пилоти с еднакви възможности , но с различни по възможност коли! Просто сега "Ред Бул" са набарали ваксата и мачкат наред!

    Коментиран от #2

  • 2 МП4

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "дядо поп":

    Колко да са с еднакви възможности ? Перес като кара същата кола на Редбул, вече 2-3 състезания не минава от по- напред от 6то място. Алонсо спрямо Строл от Астън Мартин..Строл пълно разочарование за отбора . Алонсо се качва вече всяко състезание на подиум Строл не може отлепи от средата
    Шарл и Сайнз постоянно грешат , било то да се ударят , завъртят или отбора ,за смяната на гумите ги окепазява всеки път. Не може да кажеш пилотите са еднакви , някой още не могат да се нагодят спрямо колите си, а и всяко състезание изисква друга настройка на колата , както и метеорологичните условия.
    П.с. Ако има вода ,по- добър от Макс няма на мокро