Last news in Fakti

24 Юни, 2023 19:30 1 785 3

Анчелоти сменя схемата на игра на Реал Мадрид след раздялата с Бензема

  • анчелоти-
  • реал мадрид-
  • схема-
  • бензема

В състава на "лос бланкос" има твърде много халфове

Анчелоти сменя схемата на игра на Реал Мадрид след раздялата с Бензема - 1
Снимка: БГНЕС

Анчелоти сменя схемата на игра след раздялата с Бензема

В състава на "лос бланкос" има твърде много халфове

Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти обмисля дали да промени схемата на игра от 4-3-3 на 4-3-1-2 през новия сезон, пише AS. Подобен ход е свързан с напускането на досегашния капитан Карим Бензема и привличането на младата звезда Джуд Белингам. Друга причина е фактът, че в състава на "лос бланкос" има твърде много халфове предвид оставането на Дани Себайос и завръщането на Браим Диас от тригодишния наем в Милан, предава sportal.bg.

На вратата непоклатим титуляр за пореден сезон ще бъде Тибо Куртоа. Отдясно на защитата ще играе най-вече ветеранът Даниел Карвахал, а отляво - завърналият се от период в Райо Валекано - Фран Гарсия, след като през изминалата кампания на тази позиция се редуваха Ферлан Менди, Едуард Камавинга и Начо Фернандес. Двойката централни бранители най-вероятно ще бъде съставена от Едер Милитао и Дейвид Алаба, а Антонио Рюдигер също ще се надява на редовни изяви.

В халфовата линия Тони Кроос и Лука Модрич преподписаха, но изданието предвижда двамата опитни полузащитници да не са първи избор на Анчелоти през следващата кампания. Вместо това специалистът ще разчита основно на младото трио, съставено от Орелиан Чуамени - като по-дефанзивен халф, и Федерико Валверде и Камавинга от двете му страни. Пред тях като плеймейкър ще действа Белингам.

Най-любопитна може би е промяната в атака, където италианският треньор от тук нататък може да не разчита на типична “деветка” и две крила, а на двама нападатели в лицето на Родриго и Винисиус Жуниор, които завършилата кампания забиха общо 42 гола във всички турнири. Разбира се, това ще е при положение, че не бъде взет играч от калибъра на Килиан Мбапе или Хари Кейн, тъй като Хоселу беше привлечен с идеята да влиза в игра от пейката.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Първо да гледа Русия

    2 0 Отговор
    Щото може следващия мач да е с парцалена топка в ядрена зона!
  • 2 Гордостта на Тара

    3 1 Отговор
    Ква смяна на тактиката .. Анчелоти поема Бразилия.. или тая статия от преди месец и сега е слагате

    Коментиран от #3

  • 3 Отговор

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гордостта на Тара":

    Анчелоти поема Бразилия от лятото на 2024-та година.