Last news in Fakti

25 Юни, 2023 22:25 1 318 1

Петра Квитова с втора титла за сезона

  • петра квитова-
  • тенис-
  • берлин-
  • финал

Победи Дона Векич във финала на турнира в Берлин

Петра Квитова с втора титла за сезона - 1
Снимка: БГНЕС

Чехкинята Петра Квитова спечели втората си титла през сезона, след като триумфира на тенис-турнира в Берлин над Дона Векич с 6:2, 7:6 (6). Квитова, която е 9-а в световната ранглиста на WTA и двукратна шампионка от турнира от Големия шлем „Уимбълдън“, взима шеста титла на тревни кортове в кариерата си, предава БТА.

След като спечели и турнира в Маями по-рано през сезона, титлата в Берлин е под номер 31 в кариерата на Квитова. От активните състезателки в момента единствено Винъс Уилямс е спечелила повече, като на нейната сметка са 49 турнирни победи.

Нейната форма отново е възходяща преди тазгодишното издание на Уимбълдън, тъй като спечели 12 от последните си 13 мача на трева от миналогодишния Ийстбърн насам, а в същия период е загубила едва четири сета.

Хърватката Векич се радваше на добра серия преди днешния финал, но статистиката беше тотално на страната на Квитова, която има четири победи в петте мача до днес между двете. 33-годишната чехкиня, за която днешният финал беше под номер 42 в кариерата, заложи на здрав сервис и стабилна игра от началната линия. В първия сет Квитова загуби само осем точки при подаванията си, отразявайки единствената точка за пробив, с която трябваше да се справи. И на свой ред направи два пробива – за 4:2 и за 6:2, взимайки първия сет за 35 минути.

Във втория сет хърватката реши да рискува и в началото ѝ се получи много добре. Тя поведе с 3:1, като спечели 14 от 20 точки. След това обаче при 4:5 допусна пробив, което изпрати частта към тайбрек. В него чехкинята направи по-малко грешки и го спечели с 8:6.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    Браво Талант