Last news in Fakti

26 Юни, 2023 14:45 4 228 7

Спряганият за Везенков Сакраменто с една от най-големите грешки в историята на НБА! Ще станат ли "кралете" за смях пак?

  • нба-
  • баскетбол

"Кралете" подминаха Лука Дончич

Спряганият за Везенков Сакраменто с една от най-големите грешки в историята на НБА! Ще станат ли "кралете" за смях пак? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Днес се появи информация, според която много от феновете на Сакраменто не смятат, че Александър Везенков има качества да помогне на любимия им тим.

Естествено, думата на феновете е изключително важна в спорта. Но чисто на експертно ниво от ръководството на Сакраменто Кингс направиха една от най-големите грешки в историята на НБА.

Това се случи през 2018 година, когато тимът избира втори в Драфта на "Лигата на извънземните" и се спря на Марвин Бегли III.

Той е преследван често от контузии, откакто стана НБА играч, вече не е част от Сакраменто, има по 13.3 т. и 6.4 борби и под 1 асистенция средно на мач в НБА, не е играл в плейофи.

Трети избира Далас Маверикс и взе Лука Дончич. Той вече е 4-кратен участник в Мача на звездите в НБА. Вкарва над 2 пъти повече точки от Бегли, прави около 8 пъти повече асистенции... и хваща повече борби средно на мач, нищо че не е тежко крило, а гард.

Ръководството на "кралете" сигурно вече е наясно, какъв играч може да бъде взет или изпуснат от Евролигата. Естествено едва ли Везенков ще е толкова доминираща сила в НБА, колкото Лука, но изглежда по-интересен вариант отколкото доказани резерви, с които е сравняван в САЩ.

Подценяването на играчи от Балканите пък достигна връх с Никола Йокич, който тази година беше най-добрият играч в плейофите на цялата лига и изведе като тотален лидер Денвър до историческа титла. Е, Нъгетс го взеха 41-и в Драфта през 2014 година.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отец Дионисий

    11 0 Отговор
    Контузиите да Божа работа.Никой не може да ги предвиди.
  • 2 браво браво браво

    12 0 Отговор
    на Везенков.
  • 3 СЗО

    15 0 Отговор
    НБА не е това което беше.
  • 4 Говорите за 19 годишни играчи,

    6 2 Отговор
    а Везенков е на 28г.Не е точно така
  • 5 да да

    5 1 Отговор
    По-добре е в Гърция !В Америка ще играе по-малко....
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.