Last news in Fakti

30 Юни, 2023 13:43 1 176 6

Представители на Левски и привърженици поднесоха цветя в памет на Гунди и Котков

  • левски

Днес се навършват 52 години от трагедията на Витиня, в която България загуби големите спортисти и личности Георги Аспарухов и Никола Котков

Представители на Левски и привърженици поднесоха цветя в памет на Гунди и Котков - 1
Снимка: ПФК Левски

Изпълнителният директор на ПФК Левски Даниел Боримиров, членът на УС на клуба Борислав Георгиев, директорът на ДЮШ Елин Топузаков, служители, ветерани и привърженици поднесоха венци и цветя по случай 52-та годишнина от трагичната гибел на легендарните футболисти на Левски и националния отбор Георги Аспарухов–Гунди и Никола Котков.

"Прекланяме се пред паметта на двамата гениални футболисти. Те могат само да ни бъдат пример в живота и като личности, и като футболисти", заяви Боримиров след поклонението.

Двете големи звезди на българския футбол загинаха на 30 юни 1971 година в автомобилна катастрофа край прохода Витиня.

"Днес се навършват 52 години от трагедията на Витиня. Денят, в който България загуби големите спортисти и личности Георги Аспарухов и Никола Котков. Двама гениални футболисти - символ на едно необикновено и романтично време. Те бяха и остават носители на изключителни човешки качества. Мяра за доблест и чест!

Историята за тях ще се разказва вечно, а споменът ще бъде все така жив, за да пребъдат в паметта на поколенията със своя чар и елегантност. За нас остава да следваме ярката им светлина в опит поне малко да се докоснем до величието им.

Поклон пред паметта на незабравимите Георги Аспарухов и Никола Котков", написаха "сините" на официалния си уебсайт.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 2 Отговор
    Поклон
  • 2 ИВАН

    4 16 Отговор
    Софиянска му работа - ама разбира се, че паметта на ритнитопковците е по важна от държавата, по важна от България, която съвсем легално вече е колония и я колонизираха с наше мълчаливо съгласие.
  • 3 Малеее

    2 7 Отговор
    скореца доста е остарял
  • 4 тони

    13 0 Отговор
    Светла им памет!
  • 5 Българин

    8 1 Отговор
    Поклон.Може само да се учим от тях.Двама прекрасни мъже,които оставихаследа в българския футбол.
  • 6 Левски 1914

    0 4 Отговор
    Пияния убиец на Котков и стопаджията, трябва да бъде съден задочно за убийството им!