Last news in Fakti

22 Октомври, 2013 21:22 3 477 0

Сър Алекс с разтърсващи разкрития в книгата си

  • алекс фъргюсън-
  • мениджър-
  • дейвид бекъм-
  • роналдо

Легендарният мениджър разкрива истината за напускането на Бекъм

Сър Алекс с разтърсващи разкрития в книгата си - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън разкри доста любопитни неща в своята автобиография, като призна, че причината Дейвид Бекъм да бъде продаден е, защото ''се е помислил за по-голям от мениджъра''.

"В момента, в който играч на Манчестър Юнайтед се помислеше за по-голям от мениджъра, трябваше да напусне. Дейвид се помисли за по-голям от Алекс Фъргюсън. Това бе погребален звън за него. Дейвид беше единственият, играл под мое ръководство, който избра да бъде известен, чиято мисия бе да бъде разпознаваем и извън рамките на играта. Чувствах се некомфортно със звездния аспект на неговия живот''.

Фъргюсън разкри и какво точно се е случил в онзи знаменит мач с Арсенал (0:2), след който сър Алекс сцепи веждата на Бекъм, изритвайки бутонка в лицето му.

''Намираше се на около десетина метра от мен. Между нас на пода лежаха няколко чифта футболни обувки. Дейвид изпсува. Тръгнах към него и в движение ритнах една от бутонките, която го удари точно над окото. Разбира се, той се изправи и опита да ми се нахвърли, но останалите футболисти го спряха. "Сядай", казах аз. "Ти подведе своя тим. Можеш да спориш колкото си искаш."

На следващия ден го накарах да гледа ситуацията на видео и той все още не осъзнаваше грешката си. Той ме слушаше без да каже дума. Нито една дума. "Разбираш ли за какво става въпрос"? Той не ми отговори.
На следващия ден историята обиколи пресата. Той беше заснет с лепенка на публично място, за да подчертае нараняването от обувката. Някъде тези дни казах на борда, че Дейвид трябва да си ходи".
Когато Бекъм отиде в Америка, подписвайки с Лос Анджелис Галакси, мисля, че той разбра как е предал част от кариерата си. Може би той беше насочил поглед към Холивуд и влиянието, което можеше да има върху следващата фаза от кариерата му. Той нямаше нито една футболна причина, заради която да отиде в Америка.”, пише сър Алекс.

За Уейн Рууни специалистът разкрива следното:

"В деня, след като спечелихме титлата, той дойде в офиса ми и поиска да си тръгне. Не беше щастлив, че бе оставен извън състава в някои мачове, докато в други бе заменен. Неговият агент Пол Стретфорд се обади на Дейвид Гил и му каза същото. "

За Кристиано Роналдо сър Алекс се изказва изключително ласкаво…

"Кристиано беше най-талантливият футболист, който е играл под мое ръководство. Той превъзхожда всички други страхотни играчи, с които съм работил, а те са много. Единствените, които могат да бъдат поставени близо до него, са играчите, които създадохме ние - Пол Скоулс и Райън Гигс, защото техният принос за Манчестър Юнайтед в продължение на две десетилетия, бе огромен".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА