Last news in Fakti

24 Октомври, 2013 21:29 1 000 0

И Лаудруп разкритикува Фъргюсън

  • фъргюсън-
  • автобиография-
  • критика

Специалистът смята, че някои неща трябва да останат в съблекалнята

И Лаудруп разкритикува Фъргюсън - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Михаел Лаудруп стана поредният футболен специалист, който изрази несъгласие с публикуваната от Сър Алекс Фъргюсън автобиография. От промотирането и преди няколко дни, във вестниците се появиха доста скандални извадки, в които бившият мениджър на Манчестър Юнайтед критикува остро много от бившите си футболисти.
 
Рой Кийн, Марк Боснич и Уейн Руни вече се разграничиха от позицията на Сър Алекс, а сега и Михаел Лаудруп постави под въпрос издаването на тайни от кухнята на отбора.
 
"Хората казват, че каквото стане в съблекалнята, остава в съблекалнята", обясни мениджърът на Суонзи, цитиран от Дейли Мейл.
 
"Когато си част от футболен отбор, си част от една група. Това означава играчите, треньорите, мениджърът и цялата администрация. Вие сте група и постоянно има неща отвън, които влияят. Но като мениджър трябва да кажеш: "трябва да се постараем да останем единни". И изведнъж след няколко години неща от това излизат в книги и интервюта. Хората започват да коментират какво е станало и какво е било казано".
 
"Можеш да го направиш. Но аз не бих го направил. Така че не очаквайте от мен след 5 или 10 години да говоря за това какво всъщност стана при дузпата ни на Уембли и дали съм казал нещо на този или онзи играч".
 
Същевременно Лаудруп смята, че по-голямата вина за всички тези конфликтни извадки има не Сър Алекс, а журналистите, които се фокусират върху негативните неща от книгата.
 
"Отказвам да повярвам, че това са най-интересните неща в книгата. Ако говорим за човек като Фъргюсън, сигурен съм че има много хубави неща като например обяснения за мачовете, тактики, системи, от които всички могат да се поучат".
 
"Но заглавията са само за този или онзи играч, който иска да напусне. Фъргюсън е постигнал толкова много през годините, трябва да има много интересни неща. Така че аз обвинявам медиите за това как може да е толкова интересно какво е станало в някой ден с Рой Кийн или обувката в лицето на Бекъм".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА