Last news in Fakti

26 Октомври, 2013 17:30 683 0

Алонсо: Единственият ни шанс е стратегията

  • ferrari-
  • алонсо-
  • стратегия-
  • гуми

Пилотът на Ferrari заяви, че трябва да се пробва нещо различно

Алонсо: Единственият ни шанс е стратегията - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Фернандо Алонсо заяви, че Ferrari трябва да опитат нещо по-различно в Гран при на Индия, за да имат надежда да спечелят позиции в състезанието. В днешната квалификация испанският пилот финишира осми, но за разлика от повечето пилоти в челото, той направи бързата си обиколка с по-твърдите от двата типа гуми. Така на старта утре само той, Марк Уебър и двамата състезатели на McLaren ще са с медиум смесите.

Другият пилот на Ferrari Фелипе Маса ще тръгне от пета позиция с меките гуми и стратегията на двамата ще е доста различна. Според Алонсо състезанието утре ще се реши най-вече от тактиката, която отборите ще използват.

"Доволен съм от моята стратегия. Най-доброто решение, което отборът можеше да вземе, беше да пусне едната си кола с една стратегия, а другата с друга. В някакъв момент от състезанието ще трябва да сложим и меките гуми, което няма да е лесно, така че трябва да се подготвим добре. Ако бяхме избрали да стартираме със същата стратегия, нямаше да можем да спечелим никакви места, защото не сме толкова бързи, колкото останалите. Никой няма да знае кое ще проработи най-добре преди състезанието, но със сигурност ще спечели по-силната стратегия", обясни Фернандо.

Алонсо се надява утре да направи силен старт и да се възползва от трудностите, които биха могли да имат останалите пилоти, предпочели да тръгнат с по-меките гуми.

"В момент е трудно да се предскаже какво ще стане утре. Помня, че в Германия меките гуми не работеха добре, така че стартирахме с другите, а после в неделя точно те (меките) издържаха много дълго.  Ако и утре стане така - условията и темпото са добри, хората отпред няма да имат никакви проблеми. Но тези гуми не са хубави. Не се надявам да е така, просто това е реалността. Ако утре е ужас, останалите ще имат повече проблеми".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА