Last news in Fakti

29 Юли, 2023 18:23 1 941 14

Нестор ел Маестро е новият треньор на ЦСКА – София

  • цска - софия-
  • нестор ел маестро-
  • треньор

За наставника това ще е втори престои на "Армията"

Нестор ел Маестро е новият треньор на ЦСКА – София - 1
Снимка: Факти.бг/Архив

ЦСКА-София назначи Нестор Ел Маестро за старши треньор, след като "червените" се разделиха със Саша Илич днес. Причина за рокарада бе колебливото начало на сезона и поражението с 0:2 от румънския Сепси в Лигата на конференциите, предава БТА.

Сърбинът с британски паспорт ще запише повторен дебют начело на вицешампионите именно в реванша със Сепси следващата седмица.

Ел Маестро води ЦСКА-София между 7 юни 2018 и 8 февруари 2019. Той записа 19 победи, три равенства и пет загуби начело на "червените", които го освободиха в началото на пролетния сезон заради незадоволителни резултати.

"Нестор Ел Маестро е новият треньор на ЦСКА", съобщават от клуба на официалния уебсайт и в социалните мрежи.

Наставникът вече е в България заедно със своя щаб в състав Никон Ел Маестро и Борян Стаматович, като предстои към тях да се присъедини още един помощник. В щаба на Ел Маестро остава досегашният треньор на вратарите Стоян Колев. Договорът им е за една година с опция за удължаване.

"Това е вторият период на наставника в ЦСКА. Той води отбора между 7 юни 2018 и 8 февруари 2019 и е запознат със спецификите на българския футбол и средата у нас. Благодарим на Ел Маестро за бързата реакция и готовността да помогне на отбора ни преди реванша в Лигата на конференциите и важните двубои, които ни предстоят в българското първенство", се казва в съобщението на клуба..

Кариерата на Ел Маестро след ЦСКА-София не е особено успешна. Той е водил австрийския Щурм Грац за една цяла година до лятото на 2020, след което се е задържал за кратко в саудитския Ал-Таун и турския Гьозтепе.

Ел Маестро е бил треньор за последно именно в Гьозтепе, от където го освобождават на 7 март миналата година след 15 загуби в 28 мача.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГуГу

    8 4 Отговор
    Белото не прощава, ахахахах

    Коментиран от #14

  • 2 Aлфа Bълкът

    4 1 Отговор
    😢 😢 😢
  • 3 пешо

    15 2 Отговор
    тия стигнаха дъното, тоя палячо няма да изкара и три месеца
  • 4 кУмУнист

    16 3 Отговор
    Хахахаха закривай отново. Хайде за Ловеч с Пепси в ръка .
  • 5 Гост

    14 2 Отговор
    Махаме единия палячо слагаме другия май е време разделно
  • 6 кУмУнист

    16 1 Отговор
    Абе само Лепа Брена не е станала треньор в България, имам чувството, че всеки сърбин пипал топка тук го правим треньор.
  • 7 ЧервениСмешници

    6 3 Отговор
    на такива скъпи футболисти, такъв ефтин треньор, само ментето може да си го причини !!!
  • 8 8888

    7 3 Отговор
    Нещо куца при такива пари добри футболисти .Сещам се за поговорката ,че рибата се вмирисва от главата
  • 9 Бабугер

    4 2 Отговор
    Аз ви казвах, че Тирето е Сръбска скара от поне 5 години, а гудетата не вярваха.... Истинската плескавица с много лук и агниешко. Питайте Люпко и Мирко.
  • 10 Тръгнал кос

    7 0 Отговор
    И ся някой може ли да обясни за какво отмениха мача с Етър. Този мач щеше да е добре дошъл за новият треньор да разгледа и прецени отбора си. Сега сам не знае какво да иска от играчите си, като не знае какво могат и какво не могат. Светва ли вече на някои колко е "умно" да се отлагат мачове, при това с отбор, който очевидно не е конкурент за титлата!
  • 11 Мунчо юмручето

    5 0 Отговор
    Ей що домъквате всичките сръбски негодници да се правят на треньори тука и на големи разбирачи
  • 12 Левски 1914

    3 2 Отговор
    Сърбин с британски паспорт , като цска ТИРЕ София собственост на Литекс АД!
  • 13 Фен

    2 1 Отговор
    Пълна аматьорщина от ръководството на Тире София ,явно се отдалечават от мечтата .Никога и никъде в нормалните футболни клубове не си сменят треньора след 2 рият кръг на първенството а този Маестро докато нагласи и свери цигулката Лудогореца ще избяга с най малко 6 до 9 точки .Много несправедливо отстраниха сръбския треньор с него за малко не станаха шампиони изтъкваната дузпа ги провали не треньора
  • 14 След фрапантни тотаджийски “грешки”

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГуГу":

    не освобождава двамата играчи, а тренера и го заменя с доказан несретник - ГуГу е тежко зависим - от дрога, от Папазки или и от двете