3 Ноември, 2013 21:08 1 091 0

Обзор на 10-и кръг във Висшата лига на Англия

  • обзор-
  • 10-и кръг-
  • висшата лига-
  • англия-
  • дерби

Арсенал взе дербито с Ливърпул, Челси се издъни срещу Нюкасъл

Обзор на 10-и кръг във Висшата лига на Англия - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Много емоции и драматични мачове ни предложи поредния 10-и кръг на Висшата лига на Англия. През този уикенд бяха отбелязани 21 гола, на 6 пъти отборите излизаха победители в домакинствата си, гостите се отчетоха с 1 победa, а три срещи завършиха при равенства, две от които бяха безголови.

Сред някои от акцентите на кръга попадат голямото дерби на върха между Арсенал и Ливърпул, спечелено от домакините от Лондон, убедителните успехи на двата манчестърски гранда, както и трагичната игра на Челси при загубеното гостуване на Нюкасъл.

Фулъм-Манчестър Юнайтед 1:3

Манчестър Сити-Норич 7:0

Отборът на Манчестър Юнайтед спечели гостуването си на Фулъм с 3:1 в среща от 10-ия кръг във Висшата лига, играна на "Крайвън Котидж".

Съставът на домакините бе изведен на терена от българския стрелец и бивш играч на "червените дяволи" Димитър Бербатов, който игра през целия двубой, но не успя да помгне на тима си да избегне поражението.

Само десет минути след първия съдийски сигнал гостите откриха резултата в своя полза, след като Робин ван Перси комбинира с Рууни в наказателното поле на съперника, английския национал асистира на Антнио Валенсия, който се разписа за 0:1.

В 19-ата минута "котиджърс" имаше страхотен шанс да възстанови равенството, след като Скот Паркър изведе Бербатов на добра позиция в наказателното поле на Юнайтед, българинът стреля, но в последния момент Рафаел притича и изчисти в корнер.

Минута по-късно манчестърци удвоиха преднината си с попадение на Робин ван Перси, който се възползва от пас на младата звезда Янузай и отбеляза за 0:2.

Още в 22-ата минута момчетата на Дейвид Мойс направиха преднината си класическа. Ван Перси получи страхотен пас от Том Клевърли и нахлу в полето пред Стекеленбург където комбинира с Рууни, който записа името си сред голмайсторите за 0:3.

Английският национал още веднъж бе голмайстор в мача, но този път се разписа в грешната врата, след като в 65-ата минута опита да изчисти топката след удар на Качаниклич, но вместо това я прати в мрежата на Давид де Хеа и оформи крайното 1:3.

Междувременно градският съперник на Юнайтед - Манчестър Сити разгроми Норич Сити със 7:0. Четири попадения през първото полувреме и още три през второто накараха песента на "канарчетата" да замлъкне.

Всичко започна в 16-ата минута, когато Джонсън си отбеляза автогол и "гражданите" поведоха с 1:0. Само след четири минути Серхио Агуеро асистира на Давид Силва, който се разписа за 2:0.

Последваха попадения на Настасич и Негредо, който записаха имената си сред голмайсторите съответно в 25-ата и в 36-ата минута.

След почивката домакините отбелязаха още три безответни попадения, дело на Туре (60-ата минута), Агуеро (71-ата минута) и Дзеко (86-ата минута), с които бе оформено крайното 7:0.

Стоук Сити-Саутхемптън 1:1

В същото време отборите на Стоук Сити и Саутхемптън не се победиха и завършиха сблъсъка помежду си при резултат 1:1.

Този двубой обаче предложи нещо рядко виждано за запалянковците по цял свят. "Грънчарите" откриха резултата в своя полза още в първата минута и то с попадение* на ... вратаря Асмир Бегович.

Стражът изстреля топката от своето наказателно поле и благодарение на ветровитото време тя прехвърли съперниковия вратар Артур Боруц и с удар от 104 метра Бегович се превърна в голмайстор за своя тим.

Четири минути преди края на първото полувреме Саутхемптън успя да върне попадението с гол на Родригес, който оформи крайното 1:1.

Нюкасъл-Челси 2:0

 Отборът на Нюкасъл поднесе изненада на Челси, наказвайки тима на Жозе Моуриньо с 2:0 в среща, която се игра на стадион "Сейнт Джеймсис Парк".

Лондончани имаха превъзходство през първото полувреме, но напречната греда спаси домакините на два пъти в рамките на пет секунди, след ударите на Джон Тери и Бранислав Иванович.

"Свраките" излязоха преобразени след почивката и в средата на втората част откриха резултата, когато Йоан Гуфран засече с глава подаването на Йоан Кабай. Челси натисна в заключителните минути, но късметът обърна гръб на "сините". Минута преди края на редовното време Лоик Реми довърши столичани след страхотен удар от движение с левия крак, получавайки подаване от Анита.

Направих 11 грешки, каза мениджърът на Челси Жозе Моуриньо в отговор на въпрос дали е избрал оптималния състав за гостуването на "свраките".

"Естествено, преувеличавам, но имам точно такова чувство след като отборът се е представил слабо. Ако можех, щях да избера други 11, но вече е късно", добави португалецът, който действително беше извършил девет смени в титулярния състав спрямо титлулярите, които се наложиха категорично над лидера Арсенал в срещата за Купата на лигата през изминалата работна седмица.

Арсенал-Ливърпул 2:0

Арсенал даде сериозна заявка за нещо по-сериозно през този сезон, след като спечели дербито на върха на английската Висша Лига и победи Ливърпул с 2:0 на своя стадион "Емиратс".

Санти Касорла откри резултата в средата на първото полувреме, което бе сравнително равностойно. След почивката обаче превъзходството на "Артилеристите" бе осезаемо и те увенчаха добрата си игра със страхотен втори гол на Аарън Рамзи.

В самия край на мача и двата отбора пропуснаха добри положения за гол, но така или иначе изходът на мача не бе под въпрос.

Благодарение на победата Арсенал се откъсна с пет точки на върха на класирането пред Ливърпул и Челси. Същевременно този успех бе възможно най-добрия отговор на критиките срещу тима на Венгер, че досега побеждава единствено малките съперници, но не може да направи нищо в големите мачове.

Евертън-Тотнъм 0:0

Евертън и Тотнъм не успяха да се победят, завършвайки при нулево равенство сблъсъка си на "Гудисън Парк". Така двата отбора пропуснаха възможността да излязат еднолично на второ място във временното класиране, което щеше да се случи при победа на който и да е от тимовете.

Тотнъм определено бе по-добрият отбор през първите 45 минути на "Гудисън", но "шпорите" така и не успяха да създадат чисто голово положение пред вратата на Тим Хауърд. Най-добрата ситуация бе удар с глава на Солдадо след центриране на Ленън. След почивката обаче двата отбора размениха ролите си и "карамелите" бяха по-активният тим. Може би най-чистото положение, което създаде Евертън бе две минути преди края на редовното време, когато Лорис успя да избие удар отблизо на Деулофеу. До гол в двубоя обаче така и не се стигна.

Тотнъм се изравни по точки - 20, с отборите на Ливърпул и Челси, като "шпорите" заемат четвърто място във временното класиране. Евертън е на седмо място с точка по-малко.

В останалите срещи от кръга:

Хъл Сити - Съндърланд - 1:0
Уест Бромич Албион - Кристъл Палас - 2:0
Уест Хем - Астън Вила - 0:0

Кардиф Сити-Суонзи 1:0

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА