Last news in Fakti

11 Август, 2023 16:09 1 059 0

Реал обмисля привличането на нов вратар след контузията на Куртоа

  • реал мадрид-
  • карло анчелоти-
  • тибо куртоа-
  • андрей лунин

В началото на сезона Анчелоти ще заложи на резервата Лунин

Реал обмисля привличането на нов вратар след контузията на Куртоа - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти потвърди, че клубът ще обмисли привличането на нов вратар след контузията на Тибо Куртоа, но в началото на сезона ще заложи на резервата Андрий Лунин.

24-годишният украински страж ще започне четвъртия си сезон в гранда от Мадрид и се очакваше отново да бъде използван рядко като заместник на Куртоа в случай на травма. Сега Лунин се превръща в ключова фигура в състава на 14-кратния европейски клубен шампион по футбол.

"Трябва да пожелаем бързо възстановяване на Куртоа и да покажем доверието си в Лунин", каза Карло Анчелоти в навечерието на старта на новия сезон в испанската Ла Лига. Реал ще започне с гостуване на Атлетик Билбао в събота.

Мадридчани имат време до края на летния трансферен прозорец, ако искат да привлекат нов вратар, но Анчелоти заяви, че евентуално попълнение ще пристигне като подкрепа за Лунин. Към момента резерва на Андрий Лунин ще бъде 17-годишният Фран Гонсалес, част от младежкия състав на клуба.

През миналия сезон Лунин бе титуляр в 12 мача, повечето в периода, в който Куртоа имаше здравословни проблеми. В тези срещи той допусна 13 гола, а четири пъти запази мрежата си суха. Реал Мадрид привлече украинеца от Зоря Луганск през 2018 година, а след това бе пращан под наем в други испански отбори като Леганес, Овиедо и Валядолид, преди да стане част от първия състав на Реал.

"Имаме вяра в Андрий. Мислим, че е талантлив играч и единственото, което му липсва е опит. Сега ще има възможност да натрупа опит ден след ден и мач след мач", коментира още Карло Анчелоти.

Испанските медии вече публикуваха имената на вратарите Ясин Буну от Севиля, Кепа Арисабалага от Челси и бившия играч на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа като възможни варианти за Реал.

Попитан за качествата, които клубът ще търси в бъдещ нов вратар, Анчелоти отговори: "Да може да спира топката с ръце".

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА