Last news in Fakti

12 Август, 2023 12:55 1 233 1

Ди Монтедземоло: Не пилотите са проблема на Ферари

  • лука ди монтедземоло-
  • ферари-
  • леклер-
  • пилот-
  • формула 1

Той отново припомни рецептата за успех в Маранело: ефективна работа, спокойна атмосфера, никаква политика в отбора

Ди Монтедземоло: Не пилотите са проблема на Ферари - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият президент на Ферари Лука ди Монтедземоло сравнително рядко, но все пак коментира представянето на Скудерията. Но по-бурните времена в Маранело около смяната на Матиа Биното с Фредерик Васьор и трудностите в хода на сезон 2023 във Формула 1 за тима върнаха Ди Монтедземоло в медиите, предава sportal.bg.

Под ръководството на Ди Монтедземоло Ферари постигна най-големите си успехи във Формула 1 – пълна доминация между 2000 и 2004 година и пет поредни световни титли за Михаел Шумахер.

„За мен, вече като фен, е важно следното: дори и Ферари да не побеждава постоянно, то поне тимът да се бори за титлата до последния старт, обясни Лука пред италианското издание Quotidiano Nazionale. – Може и да загубим, но да сме сред главните герои в шампионата, а не статисти.”

„Сега се радваме на едно трето място, както стана на „Спа”, но това не е в стила на Ферари. За Енцо Ферари това би било неприемливо. Но Леклер е добър пилот и не мисля, че сега Ферари може да привлече пилот, който да е по-добър от него. В момента пилотите на Ферари определено не са проблема на тима”, допълни той.

Ди Монтедземоло отново припомни рецептата за успех в Маранело: ефективна работа, спокойна атмосфера, никаква политика в отбора и дългосрочни планове, които трябва да се реализират успешно. След него обаче това не се е случвало във Ферари нито веднъж.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз....

    1 1 Отговор
    Чест и почитания Графе!!!!