Last news in Fakti

12 Август, 2023 21:15 1 186 3

Хебър победи Ботев (Пд) у дома с 1:0

  • хебър-
  • пазарджик-
  • ботев пловдив-
  • любо пенев

Тимът на Любо Пенев записа втора победа от началото на новия сезон

Хебър победи Ботев (Пд) у дома с 1:0 - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Хебър (Пазарджик) записа втора победа от началото на новия сезон в Първа лига, след като победи с минималното 1:0 Ботев (Пловдив) като домакин в двубой от петия кръг на шампионата. Единственото попадение в срещата реализира Ангел Бастунов в 48-ата минута. С днешния мач „канарчетата“ остават без победа и след 5-ия кръг и имат едва две точки, оставайки на дъното в класирането.

Срещата можеше да поеме в съвсем друга посока, но в 30-ата минута вратарят на Хебър Матвей Игонен спаси дузпа на Мартин Секулич, отсъдена за нарушение на Роберт Мазан срещу Самуел Акере, а при добавката удар с глава на Рой Херман се отби в гредата.

Гостите от Пловдив завършиха двубоя с 10 души на терена, след като влезлият като резерва през втората част Джеймс Ето‘о бе изгонен от игра в 83-ата минута за втори жълт картон.

Така играчите на Любослав Пенев стигнаха до крайния успех и вече имат 8 точки в актива си, което им отрежда четвърто място във временното класиране. Ботев пък остава без победа в пет мача от началото на сезона и с едва 2 точки на сметката си „жълто-черните“ заемат 14-ата позиция в подреждането.

Първа лига, 5-и кръг
Арда - Локомотив (София) 1:0
Пирин - Локомотив (Пловдив) 0:1
Хебър - Ботев (Пд) 1:0

Днес от 21:15 часа:
Славия - Черно море

В неделя от 18:45 часа:
Левски - Ботев (Враца)

От 21:15 часа:
Лудогорец - ЦСКА-София

В понеделник от 19:00 часа:
Етър - Берое

От 21:15 часа:
Крумовград - ЦСКА 1948


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Специалиста

    11 1 Отговор
    Длъжен съм пак да го напиша! Няна друг в тая държава който да разбира футбола повече от Супата! Такъв мениджър по тези земи се ражда веднъж на сто години! И вместо да го упрегнат да оправи целия футбол на Родината, тези от БФС го лутат по отборчета и го държат далеч от централата! Ако Супата застане напело на БФС, след 5 години ще играем с големите като с равни! КАЗАХ!

    Коментиран от #2

  • 2 Левски 1914

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Специалиста":

    Ако е много добър специалист няма да е в Хебър и БФС не назначават треньори на отборчета! Супата разбира от футбол колкото магаре от военна музика!
  • 3 Картофитемий

    0 3 Отговор
    Супата е пич, български отбор с мнозинство Българи