Last news in Fakti

13 Август, 2023 09:46 1 532 4

Първа титла за Кристиано Роналдо в Саудитска Арабия

  • ал насър-
  • роналдо-
  • купа-
  • саудитска арабия

Ал Насър спечели Арабската клубна купа

Първа титла за Кристиано Роналдо в Саудитска Арабия - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Кристиано Роналдо спечели първи трофей от периода си в Саудитска Арабия, след като вкара и двете попадения за своя тим Ал Насър при успеха с 2:1 след продължения над Ал Хилал на финала за Арабската клубна купа. Мачът между двата големи съперника от петролното кралство се игра на стадион "Крал Фахд", а успехът на Ал Насър е особено ценен, тъй като беше постигнат с 9 футболисти, предава БТА.

Роналдо се размина с купите в първия си сезон в Саудитска Арабия, в който пристигна по средата. Неговият тим остана на второ място, той обаче вкара 6 попадения и с тях се превърна в голмайстор на плейофа за титлата.

Турнирът за Арабската клубна купа обединява отбори от региона, който е населен с арабски народи – Близкия Изток и Северна Африка, или от Саудитска Арабия, Катар, ОАЕ, Ирак, Мароко, Тунис и Алжир.

Пълният със звезди отбор на Ал Насър доминираше тотално преди почивката. Но опасните удари на новите попълнения Секо Фофана, Марсело Брозович и Садио Мане бяха спасени от вратаря на националния отбор на Саудитска Арабия Мохамед Ал Уаис. Мачът вървеше 0:0 до 51-ата минута, когато Ал Хилал откри резултата. Пристигналият от Зенит (Русия) Малком пресече една топка, напредна и центрира към бразилеца Мишаел, за който нямаше проблем да вкара с глава на празна врата. Щипката сол в мача добави самият 27-годишен Мишаел, който отпразнува попадението в стила на Роналдо – отскок до ъгловото флагче, приземяване с изпънати ръце и характерния боен вик.

В 71-ата минута Ал Насър остана с 10 души на терена, тъй като защитникът Абдулалех ал Амри напусна терена с червен картон. Само след три обаче Кристиано Роналдо изравни резултата, засичайки подаване на десния бранител Султан Ал Ганам. Така 38-годишният петкратен носител на Златната топка се разписва в пети пореден двубой.

След още 4 минути Ал Насър остана с още един играч по-малко, като резервата Науаф Бушал наруши правилата и видя червения картон. Срещата влезе в продълженията, но в 98-ата минута Роналдо вкара втория и победен гол в мача. Той посрещна с глава отбита от гредата топка и я прати в мрежата, възползвайки се от излизането на вратаря.

За Ал Насър и Роналдо има само два дни почивка, тъй като в понеделник ще открият новия сезон в Сауди Про-лийг срещу Ал Итифак.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бял

    9 2 Отговор
    Браво! Най-великият!!!
  • 2 Болярче

    7 2 Отговор
    Голям Кристиано!!!
  • 3 Ами то

    1 4 Отговор
    Това му е първата титла с която няма защо да се гордее особено. Само чека може да го зарадва.
  • 4 Ами то

    2 1 Отговор
    Меси е медиен балон.