Last news in Fakti

13 Август, 2023 10:19 1 297 2

РБ Лайпциг разпиля Байерн Мюнхен и спечели Суперкупата на Германия

  • байерн мюнхен-
  • суперкупа-
  • лайпциг-
  • олмо-
  • кейн

Испанецът Дани Олмо реализира хеттрик

РБ Лайпциг разпиля Байерн Мюнхен и спечели Суперкупата на Германия - 1
Снимка: БГНЕС

Испанецът Дани Олмо реализира хеттрик за победата на РБ Лайпциг над Байерн Мюнхен с 3:0 в двубоя за Суперкупата по футбол на Германия в Мюнхен, проваляйки дебюта на новото попълнение на шампионите Хари Кейн, предава БТА.

Капитанът на националния отбор на Англия Кейн подписа четиригодишен договор часове преди срещата и влезе като резерва в 64-ата минута, но не успя да предотврати поражението от носителя на Купата на Германия.

Представянето на домакините никак не се хареса на старши треньора Томас Тухел, който заяви, че тимът изглежда все едно не е свършил никаква работа в подготовката.

„Това е голям проблем, защото все едно не сме направили нищо в последните четири седмици. Не мога да го обясня. Просто не правехме достатъчно във всяко отношение. Нямам идея защо. Няма връзка между формата и отношението преди мача и представянето ни на терена. Това не е добре“, каза Тухел пред телевизия Sky.

Дани Олмо отбеляза за 1:0 в полза на РБ Лайпциг още в третата минута, възползвайки се от грешка в защитата на Байерн Мюнхев, а Мохамед Симакан почти подари изравнително попадение на домакините малко по-късно, удряйки греда в опит да изчисти топката. Олмо покачи на 2:0 малко преди почивката, в 44-ата минута след подаване от Тимо Вернер.

Баварците пропуснаха няколко възможности да вкарат гол, а Тухел пусна Хари Кейн в 64-ата минута под бурните овации на феновете на тима. Само четири минути по-късно обаче, в 68-ата Дани Олмо отбеляза третото си попадение, правейки резултата 3:0 от дузпа, отсъдена за игра с ръка на футболист на Байерн в наказателното поле.

Победата на РБ Лайпциг над Байерн в Мюнхен е втора поредна за тима след успеха с 3:1 на „Алианц Арена“ през май в Бундеслигата, което бе и последният официален домакински мач за шампионите преди Суперкупата. За последно баварците допуснаха две поредни домакински загуби с общо 6 гола бе преди повече от 22 години под ръководството на треньора Отмар Хицфелд.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай митьо

    0 0 Отговор
    Хммм,хаха те да бяха взели олмо.по млад ,не мога да разбера за какво им е Кейн ще стане като мане.догодина ще вземат олмо, Байерн са много смотани забелязал съм че някой като им вкара много голове и после го вземат,като Левандовски,едно време
  • 2 Бай митьо

    0 0 Отговор
    Що не ги забелязват преди това тия талантливи футболисти.кейн е много добър,но мисля, че не е за байерн.дано се сработят,Кейн е само за Испания,Барселона или атл.мадрид