Last news in Fakti

13 Август, 2023 11:07 1 114 2

Полузащитник на Нюрнберг стана най-младият футболист с хеттрик за Купата на Германия

  • нюрнберг-
  • германия-
  • купа-
  • хеттрик-
  • юзун

Чувството е страхотно, коментира Джан Узун

Полузащитникът на Нюрнберг Джан Узун се превърна най-младият футболист, реализирал хеттрик в турнира за Купата на Германия от основаването на Бундеслигата пред 1963 година, според компанията за статистически данни Opta, пише агенция ДПА.

17-годишният Узун вкара три попадения при победата на втородивизионния тим с 9:1 над аматьорския Обернойланд в първия кръг. Той се разписа в 10-ата, 14-ата и 64-ата минута, допълва БТА.

Предишният рекорд бе притежание на Олаф Тон, който като 18-годишен отбелязва хеттрик в полуфинал за Купата на Германия срещу Байерн Мюнхен през 1984-а.

"Чувството е страхотно. Изиграхме добър мач. Щастливи сме от победата, а аз се радвам за головете. Сега трябва да продължим да работим", коментира Джан Узун.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Да бе

    0 0 Отговор
    Влиза някакъв без документи, и се пише 17-годишен, а той всъщност на 27 ! И като гледам снимката, почвам да се чудя Германия на кой континент беше !