Last news in Fakti

13 Август, 2023 16:57 1 227 0

Манчини подаде оставка като национален селекционер на Италия по футбол

  • манчини-
  • италия-
  • оставка

Актуалният договор на специалиста беше до юни 2026 година

Манчини подаде оставка като национален селекционер на Италия по футбол - 1
Снимка: БГНЕС

Роберто Манчини подаде оставка като национален селекционер на Италия, обяви футболната федерация на страната. Решението на селекционера на Скуадра адзура е изненадващо и явно в централата също не са били подготвени за подобен развой на събитията, предава БТА.

"Имайки предвид важните и близки ангажименти в квалификациите за Евро 2024... Федерацията ще обяви името на новия национален селекционер в следващите няколко дни“, се казва в изявление на сайта им.

Манчини пое националния тим на Италия по футбол през 2018 година, когато беше първото пропуснато от двете поредни Световни първенства. През 2021 година той изведе Адзурите до европейската титла, но се провали в класирането на Мондиал 2022 в Катар.

„Също така искаме да уточним, че оставката на Манчини е приета. Тя беше депозирана вчера след обяд. Една значителна страница в историята на отбора се затваря, след като беше отворена през май 2018-а и завърши с финалите в Лигата на нациите през 2023 г. Между това, победата на Евро 2020, триумф, постигнат от отбор, в който всички индивиди успяха да се оформят отбор, е нещото, което стои най-високо", се казва още в становището на FIGC.

Актуалният договор на специалиста беше до юни 2026 година.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА