Last news in Fakti

9 Ноември, 2013 18:59 1 154 0

Ливърпул съсипа Фулъм с Бербатов

  • ливърпул-
  • фулъм-
  • разгром-
  • бербатов

Мърсисайдците победиха лесно с 4:0

Ливърпул съсипа Фулъм с Бербатов - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Ливърпул се завърна на победния път, като помете Фулъм с 4:0. Червените можеха да вкарат поне два пъти повече голове срещу трагичния си съперник и вече имат 23 точки, с 2 по-малко от Арсенал.  Фернандо Аморебиета си вкара автогол, Мартин Шкъртел също се разписа, а естествено и Луис Суарес порази целта, при това на два пъти. Поражението е много вероятно да се окаже последния мач на Мартин Йол начело на Котиджърс, след като се вижда, че отборът не играе добре и много скоро може да се окаже дори в зоната на изпадащите. 

Глен Джонсън се завърна в състава на домакините, след като пропусна мача с Арсенал. Брендън Роджърс реши да се върне към схема с четирима в защита, като и Даниел Агер се появи. За гостите Димитър Бербатов водеше атаката 

Още в 1-ата минута след корнер домакините създадоха опасност, но Даниел Агер стреля неточно от въздуха. След това и Коутиньо опита късмета си, но покрай вратата. 

В 6-ата минута Суарес бе изведен в наказателното поле, но от сравнително малък ъгъл опита подаване, което вратарят Стекеленбург пресече. Домакините доминираха и опит на Хендерсън бе блокиран от Сендерос. 

В 15-ата минута Фулъм направи добра с няколко подавания, при която Касами стреля по диагонала, но след рикошет спечели само корнер. В средата на полувремето Бербатов стреля право в ръцете на Миньоле. 

В 23-ата минута обаче домакините поведоха. Джерард центрира от свободен удар и Фернандо Аморебиета засече отлично в левия ъгъл, за да даде аванс на Червените. В 26-ата мърсисайдци удвоиха аванса си. След корнер Мартин Шкъртел се измъкна и стреля неспасяемо с глава за 2:0. 

Последваха два удара на Коутиньо, като при първия случай Стекеленбург изби над гредата, а при втория улови. Ливърпул обаче играеше отлично и не бе изненада, че стигна и до трети гол. 

Джерард се справи технично вляво, даде отличен пас надясно към Хендерсън, който пък изведе Суарес в наказателното поле и с удар по диагонала уругваецът вкара 7-и си гол в Лигата през кампанията. 

В 47-ата минута в рамките на 10 секунди, домакините опитаха 3 удара, но не успяха да вкарат. Първо Стекеленбург спаси изстрел на Суарес, Джерард върна веднага напрежението и Стъридж потърси далечния ъгъл, но холандецът отрази, а при добавката уругваецът би над вратата. 

В 54-ата обаче четвъртият гол бе факт. Ричардсън се замота под натиска на Джерард, успя да чукне леко топката, но така изведе Суарес, който без проблеми стреля точно в близкия ъгъл и така настигна Стъридж по голове в Лигата – 8. 

Атаките на домакините не спираха, но след 4:0 те може би решиха да понамалят темпото и да не унижават чак  толкова противника си, така че мачът завърши спокойно. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА