Last news in Fakti

11 Ноември, 2013 10:25 815 0

Обзор на 11-и кръг във Висшата лига на Англия

  • обзор-
  • висшата лига-
  • дерби-
  • арсенал-
  • англия-
  • 11-ти кръг-
  • юнайтед

Юнайтед наказа високомерния Асена, Челси и Сити губят точки

Обзор на 11-и кръг във Висшата лига на Англия - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Много емоции и драматични мачове ни предложи поредния 11-и кръг на Висшата лига на Англия. През този уикенд бяха отбелязани 28 гола, на 6 пъти отборите излизаха победители в домакинствата си, гостите се отчетоха с 1 победa, а три срещи завършиха при равенства, едно от които бе безголово.

Сред някои от акцентите на кръга попадат голямото дерби нмежду Арсенал и Манчестър, спечелено от домакините от Юнайтед, слабите игри на Сити и Челси, както и трагичната загуба на Фулъм при гостуването си на Ливърпул.

Юнайтед-Арсенал 1:0
Съндърланд-Сити 1:0

Шампионът на Англия Манчестър Юнайтед затвори устата на критиците си и спечели изключително важна победа с 1:0 срещу Арсенал в мач от 11-я кръг на английската Висша Лига, игран на стадион "Олд Трафорд".

Единственият гол в мача вкара бившата звезда на "Артилеристите" Робин ван Перси през първото полувреме. Това бе и негов трети гол срещу бившия му тим.
През второто полувреме Арсенал наложи териториално превъзходство, но така и не намери пролука в добре подредената защита на домакините.

Това бе 10-та победа за Манчестър Юнайтед срещу Арсенал в последните 11 мача на "Олд Трафорд". Благодарение на нея "Червените дяволи" се доближиха на 5 точки до лидера в класирането.

Нещата не изглеждаха толкова добре за другия манестърски гранд.

Отборът на Съндърланд продължи съживяването си под ръководството на Густаво Пойет и се наложи с 1:0 над Манчестър Сити.

Това бе едва втората победа за „черните котки“ през този сезон, докато „гражданите“ записаха четвъртата си загуба от старта на първенството. Фил Бардсли вкара единствения гол в мача в 21-ата минута, когато се освободи от Джеймс Милнър и прати топката във вратата на Костел Пантилимон.

След това Манчестър Сити доминираше в мача, но не успя да пробие добре организираната защита на Съндърланд и вратаря Вито Маноне.

Въпреки успеха си Съндърланд остана на предпоследното място, но вече със 7 точки. Манчестър Сити е седми с 19 точки.

Челси-УБА 2:2

Не много добре се представи и отборът на Жозе Моуриньо, спасявайки точката на магия.

Челси се спаси от шокираща за феновете на отбора втора поредна загуба в Премиър лийг, като този път селекцията на Жозе Моуриньо стигна до равенство 2:2 с Уест Бромич на "Стамфорд Бридж". Изравнителното попадение обаче дойде след спорна дузпа в самия край на добавеното време. Самуел Ето'о откри резултата в продължението на първата част, но след почивката Шейн Лонг (61') и Стефан Сесеньон (68') направиха обрата пълен. Еден Азар реализира споменатата по-горе дузпа в 96-ата минута, с което донесе точката на Челси.

По този начин лондончани отстъпиха второто място и вече е четвърти с актив от 21 точки, докато Уест Бром е девети с 14 т.

Ливърпул-Фулъм 4:0

Димитър Бербатов игра 83 минути за Фулъм при гостуването на "Анфлийлд".

Българският нападател нищо не можа да направи и тимът му бе разгромен от Ливърпул с 4:0.

Двубоят започна кошмарно за "котиджърс", след като централният защитник от Венецуела - Фернандо Аморебиета си заби неспасяем автогол с глава в 23-ата минута.

Само 3 минути по-късно, слабата игра в защита на Фулъм позволи на домакините да удвоят аванса си след изпълнение на корнер. Шкъртел пробяга като на парад в наказателното поле и с глава разстреля Стекеленбург за 2:0.

Луис Суарес довърши лондончани с трето попадение в 36-ата минута, а след почивката наниза още един гол за крайното 4:0. С две асистенции в този мач пък се отличи капитанът на "мърсисайдци" Стивън Джерард.

Саутхемптън-Хъл Сити 4:1

Тимът на Саутхамптън продължава да впечатлява с изявите си и вече се намира на трето място в класирането на Висшата лига, след като постигна пореден категоричен успех, този път с 4:1 над Хъл Сити на своя "Сейнт Мерис". Пред погледа на националния селекционер на Англия Рой Ходжсън "светците" на Маурисио Почетино нанизаха три гола преди почивката, за да решат мача в своя полза. Успехът е шести от началото на сезона за Саутхамптън, като след грешката стъпка на Челси срещу Уест Бромич, "светците" вече са трети в класирането и са на три точки от първото място.

Тотнъм-Нюкасъл 0:1

Нюкасъл записа втора поредна победа над водещ лондонски тим, след като "свраките" спечелиха с 1:0 срещу Тотнъм на "Уайт Харт Лейн". Преди седмица възпитаниците на Алън Пардю надиграха и Челси. Единственият гол днес реализира Лоик Реми в 13-ата минута, но над всички бе вратарят на Нюкасъл, който направи над дузина феноменални спасявания, с които отказа нападателите на Тотнъм.

В 84-ата минута и гредата бе в помощ на Нюкасъл след удар с глава на Вертонген. В крайна сметка "свраките" удържаха на натиска на Тотнъм и записаха втора поредна победа. Тотнъм е на шесто място с 20 точки, докато Нюкасъл вече има само три по-малко и заема девета позиция.

Суонзи-Стоук Сити 3:3

Гол от дузпа на резервата Чарли Адам донесе точката на Стоук Сити при гостуването на представителя на английската Висша лига в Лига Европа Суонзи, изравнявайки резултата до 3:3 на "Либърти Стейдиъм". Преди това домакините бяха стигнали до знаменит обрат от 0:2 до 3:2 с три гола през второто полувреме, но изпуснаха победата. Бранител на "лебедите" игра с ръка в наказателното поле и младият рефер Робърт Мадли отсъди дузпа за гостите, която Чарли Адам превърна в гол и донесе точка за "грънчарите".

Интересното е, че именно спечелената от Стоук Сити точка прати отбора на българина Димитър Бербатов Фулъм в зоната на изпадащите отбори.

Ремито изкачи "грънчарите" до 17-ата позиция с 11 точки, колкото имат и "котиджърс", но по-добрата голова разлика на отбора на Марк Хюз прати Бербо и съотборниците му в опасната зона. Суонзи има само точка повече, но се намира с няколко позиции по-напред - на 13-оо място.

Джонатън Уолтърс изведе Стоук напред още в осмата минута на мача, а Стивън Айрлънд удвои аванса на "грънчарите" след красива контраатака на гостите в 25-ата. След почивката домакините се хвърлиха с всички сили в атака и Вилфред Бони се разписа с глава отблизо, а Нейтън Дайър възстанови равенството с далечен удар. Отново Бони направи обрата пълен след центриране на Джонджо Шелви, но Чарли Адам от дузпа донесе равенството за тима на гостите.

Астън Вила-Кардиф Сити 2:0

Астън Вила с Александър Тонев в състава си победи с 2:0 Кардиф, като по-този начин бирмингамци сложиха край на ужасната си серия от 7,5 часа без гол в противниковата врата. Страхотно изпълнение на пряк свободен удар от Леандро Бакуна (76') и гол на Либор Кoзак (84') донесоха важните три точки за домакините. Българското крило на Астън Вила Александър Тонев започна в титулярния състав на бирмингамци и остана на терена до самия край. Бившият играч на ЦСКА стартира по левия фланг, като подпомагаше в предни позиции нападателното дуо Кристиан Бентеке - Либор Козак. Българският национал изигра един от най-добрите си мачове, откакто пристигна на "Вила Парк", като имаше и активно участие в атаката за втория гол на своя отбор.

Астън Вила е на десето място с актив от 14 т. Кардиф е 13-и с две по-малко.

Кристъл палас-Евертън 0:0

Норич-Уест Хем 3:1

В останалите мачове от кръга Евертън завърши при нулев хикс като гост на Кристъл Палас, а Норич иненада Уест Хем с 3:1 пред собствена публика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА