Last news in Fakti

24 Ноември, 2013 17:56 721 0

Юве отново победи, върна се на върха

  • ювентус-
  • ливорно-
  • йоренте-
  • тевес-
  • рома

Торинци победиха Ливорно с 2:0

Юве отново победи, върна се на върха - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Ювентус постигна много важна победа с 2:0 при гостуването си на Ливорно в двубой от 13-ия кръг на Серия "А".

Фернандо Йоренте вкара първото попадение за "Старата госпожа" в този мач, след като се разписа в 62-ата минута. В 75-ата минута Карлос Тевес удвои преднината на своите, като се възползва от асистенция на испанеца. Гостите бяха по-добрият отбор на терена, но не стигнаха до много голови положения, макар че владееха инициативата. 

След този мач Юве е лидер в класирането с 34 точки, като тимът е на 2 точки пред Рома. Столичани обаче са с мач по-малко и ако утре победят Каляри ще могат да си върнат отново първото място. 

 
Торинци за пръв път през този сезон оглавяват класирането в Калчото. Мачът бе много специален за Джиджи Буфон, стражът на гостите, който изигра своя двубой номер 500 в Серия "А", като има общо 13 футболисти в историята с подобно постижение.
 
Освен това Юве подобри и постижението си от миналия сезон, когато отборът имаше 32 точки след 13 кръга, а сега има с 2 повече. Това е най-силният старт на сезон в Калчото на Юве под ръководството на Антонио Конте.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА