Last news in Fakti

29 Ноември, 2013 13:30 1 007 0

Райън Гигс днес навършва 40 години (Видео)

  • райън гигс-
  • 40 години-
  • юнайтед-
  • титли-
  • видео

Крилото е с най-много отличия в английския футбол и в историята на Манчесър Юнайтед

Райън Гигс днес навършва 40 години (Видео) - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вечно зеленото крило на Манчестър Юнайтед Райън Гигс днес стана на 40 години.

Ветеранът продължава с активната кариера, като преди дни взе участие при разгромния успех на "червените дяволи" с 5:0 срещу Байер Леверкузен в Шампионска лига.

Запитан дали ще си отдъхне, когато рожденият му ден свърши, предвид огромния интерес, който предизвиква, Гигс споделя: "Да, ще бъда доволен.

И все пак Гигс не може да иска никой да не отбележи факта, че той е едва седмият играч, който грее във Висшата лига на 40 години, следвайки стъпките на Теди Шерингам, Гордън Страхан, Брад Фридъл, Марк Шварцър и Майк Полит.

Никой обаче не се е наслаждавал на успехите на Гигс, който е играчът с най-много отличия в английския футбол и в историята на Манчесър Юнайтед.

Полузащитникът показа, че годините не оказват никакво влияние върху играта му и той отново блесеше в халфовата линия на Юнайтед, при победаа с 5:0 над Байер Леверкузен в Шампионската лига тази сряда.

Приказката на уелсеца, който никога в кариерата си не е играл за друг клуб освен Манчестър Юнайтед, започва през 1990 година, когато той подписва първия си професионален договор с "червените дяволи".

Днес, 23 години по-късно, Гигс има 953 мача и 168 гола с фланелката на английския гранд във всички турнири. Едно невероятно постижение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА