Last news in Fakti

28 Октомври, 2023 11:50 1 480 7

Камен Златков прекрати спортната си кариера

  • камен-
  • златков-
  • ски-
  • алпиец-
  • край-
  • кариера

Вече не виждам перспектива и шанс за развитие, казва алпиецът

Камен Златков прекрати спортната си кариера - 1
Снимка: БГНЕС

Камен Златков - национал по ски алпийски дисциплини, обяви, че прекратява спортната си кариера. В пост в социалните мрежи той обясни причините за решението си и благодари на всички, които са го подкрепяли, предава БТА.

"След над 20 години безброй състезания, дойде моментът да сложа край на своята състезателна кариера, защото вече не виждам перспектива и шанс за развитие. Горд съм с всичко, което преживях и постигнах през тези години. Благодарен съм за всички постижения и всички неуспехи по пътя. Благодарен съм и за всички вас, които ме подкрепяхте, дори и една блага дума значи много за един спортист и винаги ми е вдъхвало устременост, това няма да забравя. Благодаря и за всички, които не вярваха, казваха как "няма да стане", е ставаше, защото с устременост, постоянство, търпение и много труд става. Благодарен съм и на всички съперници, с които заедно се подготвяхме, състезавахме, споделяхме както малките и големи победи, така и неуспехи, благодаря ви приятели. Това е една от най-големите красоти на този спорт, безбройните приятелства и уважение, дори и с най-големите ти конкуренти", написа той в Инстаграм.

"Благодаря на всички, които работеха с мен и се грижеха днес да съм по-добър от вчера, да постигна всичко това, от първите ски учители до всички треньори през годините. И най-вече благодаря на моето семейство! За това, че си го причиниха, че живеят за нашето развитие и безрезервно ни подкрепят, каквото и да коства това. За това, че отгледаха три от три деца, достойни състезатели, шампиони. Благодаря на човекът, който винаги беше до мен последните 10 години, денонощно се грижеше да имам безупречно подготвени ски и винаги беше "там", навреме, подготвен, до мен, без значение от трудностите и жертвите, които аз и той си знаем. За целия път, който извървяхме заедно. Никога няма да забравя как не изпускаше от поглед ските и ги пазеше, сякаш са му малко дете. Благодаря ти, Ангел Пумпалов за всичко!", добави Златков.

"За мен е гордост и чест да съм един от няколкото скиори достигали такова ниво в историята на българските ски, макар и моят път да приключи малко преди върха. Казват, че спортистите умират два пъти . . . Значи имаме два живота и се вълнувам да започна втори. Благодаря ви, че бяхте с мен!", завърши българският алпиец.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 6 Отговор
    Успех в Трудния и реален Живот господин
    Камен Златков
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Херминатора

    5 0 Отговор
    Мдаа..напълно очаквано, след като фокусът е върху далаверата от организиране на световни купи и първенстава. А даването на пари за равитие на ски спорта и състезатели си е чиста загуба за федерацията.

    АПРОПО̀ Забравил е да благодари най-вече на тези, които му „скроиха шапка“: М.П. Ц.М, Г.Б. П.М. и сие, които така и неразбраха, че за да прогресира даден състезтел в този „индивидуален спорт“, той се нуждае от ВРЕМЕ и ЕКИП. Работата в екип и екипната среда са от решаващо значение за успеха на всеки един състезател.

    Жалко за един талант пропилян поради ЕгоТо на споменатите индивиди по-горе..

    Коментиран от #7

  • 4 Лорда

    1 2 Отговор
    Това захърче го тресох на Белмекен.
  • 5 марчето

    1 0 Отговор
    каменчо сигурно затаява много от това което му се случва истината сигурно е много различна на бф ски не им е преуритет да развиват скиори имат по съществени преуритети да организират световни купи в банско с държавни пари по цял свят парите за такава организация се субират от хотилиерите демек от курорта ,в който се провежда проявата/поне по голямата част/ това може да се провери венген кицбюел ,гармиш ,мадона както и за ски бяганията. тука е обратно хотилиера цеко и юлен печели милиони от реклама и телевизионни права лично със парите на ммс на цеко не му е преуритет да прави състезатели когато някой се развие сам и покаже някъкъв резултат му дава карта на банката си с дребни парици в нея и с това смята че го създава .не ми е чудно защо това момче се отказва а сигурно и проблемите в уж отбора са им много по дълбоки щом имат два сервиза и си пазят ските един от друг работат е тъмна какво ли прави там изографов младши всичко е много странно и типично по български проблем са това ръководство на бф ски което хвана 20 годишна брада и работи само и единствено на витоша и банско в лична полза интересно скиорската общественост защо ги търпи като знаят всичко, или се копуват гласове на общите събрания ! незаменими хора няма го знаят. всеки нов ръководите може да подсигури тези пари от ммс в същият размер за бф ски, които са почти постоянна величина винаги ,тези от у.с. не вадят пари от джоба си само пребират ,но има вечни интереси явно!
  • 6 това е много тъжно

    1 0 Отговор
    но не случи с ръководството на бф ски и бандата им слуги дето им перат парите от ммс кажи истината момче младо не се страхувай! неизказаното ще ти тежи по дълго от отказването ти помни го!
  • 7 АБСОЛЮТНО

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Херминатора":

    тази организация се прави единствено с кинти по програма на ммс цифрите ги има в отчетите им на тия измикяри перача е ФИРМАТА ОБСЛУЖВАЩА ВСИЧКИТЕ ИМ МЕРОПРИЯТЕЯ И ЛИЦЕТО ВАЛЬО ГАБРОВЕЦА дето го направиха цар във ФИС парите от ТЕЛЕВИЗИОННИ ТЕ ПРАВА И ОТ РЕКЛАМИТЕ ПО ЕВРО СПОРТ ЗА КУПИТЕ БАНСКО СА МИЛИОНИ НО НЕ ВЪРВЯТ ЗА СКИ СПОРТ А В ЛИЧНИ ПОЛЗИ