Last news in Fakti

3 Ноември, 2023 19:00 948 0

Берое се скъса да пропуска срещу Пирин

  • берое-
  • пирин благоевград-
  • футбол

Големият герой в срещата определено беше стражът на „орлетата“ - Максим Ковальов

Берое се скъса да пропуска срещу Пирин - 1

Берое Стара Загора не успя да победи Пирин Благоевград при началото на 16-ия кръг и двата тима направиха нулево реми (0:0) под Аязмото. Големият герой в срещата определено беше стражът на „орлетата“ - Максим Ковальов, който направи редица важни спасявания в хода на срещата, за да не позволи Пирин да допусне гол.

Освен важните намеси на украинеца, то и късметът не беше на страната на домакините, които отправиха общо 20 удара към благоевградската врата, а също така нацелиха веднъж напречната греда чрез Вини Трибуле.

След равенството Берое е осми с 21 точки, докато Пирин остана 13-и с 12 пункта.

Старозагорският тим започна доста дейно срещата и принуди Ковальов да има работа още в първите секунди на двубоя. Леандро Годой стреля от средна дистанция в 2-ата минута, но Максим Ковальов отрази. В шестата минута Берое стигна до ситуация за гол, след като топката беше центрирана отдясно към Лучано Куадроне. Той нанесе удар с глава, ала Максим Ковальов изби зрелищно топката над напречната си греда.

Аймен Суда стреля директно от фал на около 25 метра от голлинията, ала топката премина встрани от вратата, пазена от Ачинели. В 12-ата Трибуле опита да атакува благоевградската врата с глава, но неточно. Седем минути преди края на редовното време домакините направиха чудесно нападение отляво, а Вини Трибуле отигра страхотно след дълъг пас и нахлу в наказателното поле на "орлетата". Нападателят на Берое отправи изстрел, който елиминира Ковальов, но топката срещна напречната греда.

В края на първото полувреме Енцо Ойос центрира топката в наказателното поле на Пирин по опасен начин. Сантиаго Годой остана непокрит и стреля от малък ъгъл, като ударът му се превърна в прострелно центриране, а Вини Трибуле се размина да засече на сантиметри. Пирин отговори с удар от дистанция на Суда, но и той не беше точен.

Веднага след подновяването на играта през втората част Жорди Говеа се понесе по левия фланг и центрира отлично към непокрития Вини Трибуле. Французинът опита да насочи топката с глава към долния ляв ъгъл на Ковальов, но тя отиде встрани и Берое пропусна отличен шанс да открие резултата. В 54-ата Берое създаде нова отлична възможност за отбелязване на гол. Вини Трибуле получи успореден пас на дъгата на наказателното поле на Пирин и комбинира с Енцо Ойос. Халфът бе затворен от двама бранители на "орлетата", но хитро сви вдясно към непокрития Политино. Той стреля по земя, но за негово съжаление топката не навести вратата на Ковальов.

Двадесет след рестарта на втората част Дюлгеров сбърка при изнасяне на топката от наказателното поле на Пирин и Годой го атакува успешно. След това се откри възможност за Трибуле да стреля, но той върна за аржентинския нападател, чийто шут беше спасен от Ковальов.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА