Last news in Fakti

3 Ноември, 2023 21:33 1 370 5

Ботев и Локомотив не се победиха в 118-ото дерби на Пловдив

  • ботев пловдив-
  • локомотив пловдив-
  • футбол

Феновете на „Колежа“ видяха едно попадение, дело на Антоан Бароан (51)

Ботев и Локомотив не се победиха в 118-ото дерби на Пловдив - 1

Ботев (Пловдив) и Локомотив (Пловдив) завършиха наравно 0:0 в така чаканото градско дерби, което беше под номер 118. Феновете на „Колежа“ видяха едно попадение, дело на Антоан Бароан (51), Той беше точен за "канарчетата", през второто полувреме но голът беше отменен след намесата на ВАР. Генерално „канарчетата“ могат да съжаляват, че не си тръгнаха с трите точки. Те бяха господари на терена и създадоха немалко чисти голови положения, които бяха пропилени от нападателите. Трябва да се отбележи, че Локомотив не можеше да се радва на подкрепата на своите фенове.

В началото на сезона двата тима постигнаха разбирателство мачовете между тях да се проведат без гостуваща публика. Така беше и в домакинството на Локо, на което гостуваща публика нямаше, а двубоят завърши наравно 1:1.

На стадиона цареше страхотна атмосфера, а феновете на Ботев разпънаха специална хореография. Срещата започна с 4-минутно закъснение заради димна завеса. Преди началния съдийски сигнал капитанът на Ботев Ивелин Попов беше награден по случай мач номер 600. Още в първата минута на срещата Ботев можеше да поведе в резултата. Топката падна удобно на Уме Емануел, чийто удар в близкия ъгъл беше отразен от Динко Хоркаш с крак.

В 8-ата минута грешка при изнасянето на Локомотив можеше да бъде сериозно наказана от Янис Карабельов. Халфът обаче си поведе топката твърде силно. Локомотив отговори минута по-късно с удар на Георги Минчев с глава. Нападателят се извиси в наказателното поле след центриране от десния фланг. Ударът му с глава обаче прелетя над горната греда.

В 16-ата минута Ботев създаде поредна чудесна възможност, която Самуел Акере пропиля. Ивелин Попов пусна страхотен пас в коридор с външен фалц. В наказателното поле Акере беше изпуснат от защитата, но от близка дистанция стреля право в Хоркаш.

Две минути по-късно, точно в 18-ата, феновете на Ботев започнаха да скандират срещу БФС с призив "Оставка". Десет минути по-късно Джеймс Ето'о влезе остро в наказателното поле, справяйки се с Бабакар Дион на левия тъч. Пасът на халфа не бе никак добър, но ситуацията беше голова.

Видимо Ботев бе по-активният тим на терена, а Локомотив трудно изнасяше топката в предни позиции. Второто полувреме започна с много добра възможност, открила се пред Антоан Бароан. Нападателят получи топката в наказателното поле, освободи си коридор за удар, но стреля встрани от вратата.

В крайна сметка Ботев се възползва от по-добрата си игра и стигна до попадение. Мощен шут на Джеймс Ето'о по диагонала беше блокиран с плонж от Хоркаш. Топката падна право на главата на Бароан, който се разписа от близка дистанция. ВАР се намеси и бързо охлади страстите на терена, а попадението беше отменено заради засада. Ситуацията беше много тънка и буквално сантиметри решиха този момент.

В 60-ата минута Акере проби по десния фланг, влезе навътре, след което нахлу в наказателното поле на Локомотив и потърси близкия ъгъл на вратата. Ударът на крилото не бе точен. В 72-рата минута станахме свидетели на поредния фрапантен пропуск. Самуел Акере прекара топката през краката на защитник и изведе Бароан очи в очи срещу Динко Хоркаш. Нападателят потърси обратния ъгъл, но топката излезе в аут.

До края Ботев беше активен, Локомотив се защитаваше умело и чакаше своя момент на контраатака, който така и не дойде. Двата тима поделиха точките.

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) - ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) 0:0

БОТЕВ (ПЛОВДИВ): 1. Ханкич, 38. Балоянис, 79. Чернев, 19. Конте, 16. Акере, 15. Етоо, 28. Карабельов, 31. Емануел, 20. Перера, 10. Попов, 11. Бароан

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ): 23. Хоркаш, 71. Кадем, 91. Сегура, 4. Паскалев, 22. Иванов, 6. Иванов, 17. Конте, 7. Дион, 10. Джоавни, 14. Илиев, 9. Минчев


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Въгларово

    3 3 Отговор
    Един от Говедарци говореше за титлата,но само тази на Говедарци , могат да спечелят!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 гост

    1 0 Отговор
    Резултатът е 14 на 8 в полза на играещите НЕБЪЛГАРИ на терена! Да жУвей НЕБЪЛГАРСКОТО НЕФУТБОЛНО ПЪРВЕНСТВО !
  • 5 Трътлю

    0 0 Отговор
    Хубаво стадионче, гледам покрива над всички трибуни се прави. Силен Ботев, Локо да благодарят на VAR, късмета и вратаря.