Last news in Fakti

4 Ноември, 2023 19:00 1 225 1

Манчестър Сити разпиля Борнемут за деветата си победа

  • манчестър сити-
  • футбол-
  • висша лига-
  • борнемут

Шоуто на „Етихад“ беше откраднато от Жереми Доку, след като белгиецът се отличи с попадение и четири асистенции в хода на двубоя

 Манчестър Сити разпиля Борнемут за деветата си победа - 1

Шампионът на Англия – Манчестър Сити, записа деветата си победа в тазгодишната кампания на Висшата лига, след като тимът на Хосеп Гуардиола срази с 6:1 гостуващия Борнемут. Шоуто на „Етихад“ беше откраднато от Жереми Доку, след като белгиецът се отличи с попадение и четири асистенции в хода на двубоя.

Бернардо Силва се отчете с 2 попадения (33 и 88), а Мануел Аканджи, Фил Фодън и Нейтън Аке също се записаха сред голмайсторите в тази среща.

Проблемът пред Гуардиола обаче дойде на почивката, след като Ерлинг Халанд напусна терена накуцвайки и испанският мениджър пусна на почивката Фодън като негова смяна.

Манчестър Сити се изкачи до върха с този си успех и има 27 точки, една повече от Тотнъм Хотспър, който е с мач по-малко. Борнемут остана 17-и с шест пункта.

Очаквано мачът на „Етихад” започна с домакински натиск, като футболистите на Пеп Гуардиола се настаниха трайно в половината на своя противник. В първия четвърт мач от срещата „гражданите” отправиха няколко удара към вратата на Андреи Раду, който обаче не бе затруднен особено. Родри, Алварес и Бернанрдо Силва обстрелваха вратата на Борнемут, но и тримата нямаха късмет пред гола.

В 18-ата минута Крис Мефам игра доста рисково в собственото си наказателното поле, задържайки за ръката Матео Ковачич. Играчът на домакините падна на земята, но главният рефер прецени, че няма достатъчно основания, за да отсъди дузпа.

В 22-ата минута Хулиан Алварес центрира много добре в пеналта, където Халанд се извиси над всички и стреля с глава, но топката рикошира в главата на Кели,а след това и в десния страничен стлб и излезе в пореден ъглов удар в полза на домакините.

Нищо обаче не успя да спаси вратаря на гостите в 30-ата минута, когато Сити поведе в резултата. Доку и Родри „матираха” отбраната на Борнемут с прекрасно двойно подаване, което изведе Доку, а той с много техничен удар в далечния ъгъл на вратата не остави шансове на Раду.

Само три минути след откриването на резултата от Доку, преднината на Сити бе удвоена. Този път самият Доку изработи гола за Бернардо Силва, който направи 2:0. Доку проби добре отдясно, направи няколко финта срещу бранител на гостите и пусна топката към Силва, който сам фронтално срещу вратата нямаше проблеми да се разпише и да удвои резултата.

Минута след минута ситуацията за Борнемут ставаше все по-тежка. Гостите трудно намираха отговор на безспирните атаки на „гражданите” и няколко минути преди почивката отново допуснаха фрапантна грешка, който им костваше трети гол в мрежата. Доку получи на дъгата на наказателното поле и стреля силно, търсейки своето второ попадение в срещата. Топката обаче рикошира в гърба на Аканджи в заблуди стража на Борнемут, който нямаше какво да направи за 3:0 в полза на домакините.

Втората част започна силно за "черешките", които реализираха попадение чрез Доминик Соланке след диагонален шут. Голът беше преразгледан за засада и такава бе марикрана спрямо английския нападател.

В 61-ата минута пък Борнемут можеха да реализират гол при визитата си, когато Доминик Соланке получи в наказателното поле на шампиона на Англия. Нападателят стреля с левия крак, ала кълбото се отби в напречната греда на вратата, пазена от Едерсон,

Влезлият като резерва - Фил Фодън, блесна в 64-ата минута, а трета асистенция в двубоя направи Жереми Доку. Белгиецът пое топката вляво и се надигра отлично с Аарънс, след което подаде към Фодън. Той елиминира Кели и с прецизен удар покачи резултата до 4:0.

Хората на Андони Ираола съумяха все пак да се отчетат с попадение по време на визитата си в северозападна Англия, след като четвърт час преди края на двубоя Луис Синистера се озова на стрелкова позиция и преодоля Едерсон за 1:4. Това попадение на "черешките" също мина през сериозна проверка на ВАР, но то бе потвърдено.

Осем минути преди края на редовното време Ман Сити се разписа за пети път в срещата. Тогава Бернардо Силва се понесе вдясно по нападението на Сити след чудесен пас от Жереми Доку. Силва се справи с бранител на Борнемут и прехвърли Раду. Топката беше изчистена от голлинията, макар да премина с целия си обем. Тя се върна към Матеуш Нунеш, който отправи пореден удар и я вкара категорично - 5:1.

"Гражданите" не спряха с попаденията, а резервата Оскар Боб пласира супер центриране към Нейтън Аке и нидерландският бранител с глава порази Раду за шести път в срещата.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментар

    1 0 Отговор
    Докото е опасен. има талант момчето :)