Last news in Fakti

5 Декември, 2013 17:30 1 166 1

Ботев (ПД) отказа ЦСКА насред Пловдив

  • ботев-
  • цска-
  • софия
Ботев (ПД) отказа ЦСКА насред Пловдив - 1
Снимка: БГНЕС

Ботев (Пловдив) постигна първа победа над ЦСКА в новата си клубна история. "Жълто-черните" се наложиха с 2:1 в директен сблъсък за третото място в "А" група. Успехът е два пъти по-сладък, защото Ботев не беше подчинявл "червените" у дома от 2006 година.

Двубоят започна отлично за „канарчетата” – с гол на Иван Цветков от дузпа в 12-ата минута. Наказателният удар бе отсъден за нарушение на Фо-Поре срещу Иван Цветков. Нападателят сам се нагърби с изпълнението и наказа ЦСКА след рикошет в лявата греда.

В 18-ата минута „червените” бяха близо до изравняване. Бразилецът Марсиньо стреля фалцово от разстояние, но нямаше късмет и топката срещна гредата.

Малко по-късно Ботев пропусна изключителна възможност да удвои резултата. Абел Анисе засече с глава центриране на Христов отдясно и от около пет метра не успя да уцели вратата.

С удара в гредата пък се изчерпа най-голямата опасност, създадена от тима на ЦСКА през първото полувреме. Възпитаниците на Стойчо Младенов бяха надиграни, а тактиката им с непрестанни центрирания не се получи.

Още в началото на втората част обаче „армейците” стигнаха до попадение. Ивайло Чочев бе оставен непокрит на задната греда и с глава прострея Стаховяк за 1:1.

След малко повече от част игра Станимир Стоилов използва най-голямото си оръжие. В игра за Ботев се появиха възстановените от контузии Мариян Огнянов и Тодор Неделев.

Смяната даде бърз резултат и в 70-ата минута „жълто-черните” поведоха с 2:1. Вина за гола носи и вратарят Томаш Черни, който изби нескопосано топката, а Огнянов притича, за да я промуши в мрежата му.

Така Ботев се изкачи на трето място в класирането и вече има 37 точки. ЦСКА остава на пета позиция с 35, а лидер е Лудогорец с 47 пункта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    evala