Last news in Fakti

18 Ноември, 2023 09:05 1 580 4

Антон Недялков отпадна от състава на националния отбор за гостуването на Сърбия

  • българия-
  • сърбия-
  • илиян-
  • илиев-
  • национален тим

Левият защитник е с мускулен проблем в краката от мача с Унгария

Антон Недялков отпадна от състава на националния отбор за гостуването на Сърбия - 1
Снимка: БГНЕС

Антон Недялков отпадна от групата на българския национален отбор по футбол за гостуването на Сърбия в неделя, съобщава БТА. Левият защитник, който се завърна в игра за представителния тим след една година пауза, не се качи на автобуса за Лесковац заради мускулен проблем в краката и преценката е била, че няма нужда да се рискува излишно здравето му предвид скорошното завръщане на терена.

Недялков става вторият футболист в селекцията на новия треньор Илиан Илиев, излизащ от състава след наказания Валентин Антов. Травмата на Недялков е от мача в четвъртък, а в същия двубой с Унгария, завършил 2:2, играчът на италианския Кремонезе получи червен картон.

Последният мач на бранителя до онзи ден беше контролата с Люксембург през ноември миналата година, завършилa без голове. 30-годишният ловчанлия е сочен за фундаментален играч в селекцията на България от всеки от последните треньори на тима, тъй като може да бъде използван на много постове.

България ще се опита да спечели първа победа в неделя от 16:00 часа в Лесковац в последния си мач от група "G” от квалификациите за Германия 2004. Лъвовете имат три равенства и четири поражения в седемте си мача досега. Сърбия от своя страна има 13 пункта и равенство в неделя ще ги изпрати на финалите.

Любопитното е, че българският национален отбор ще играе в населено място, което е само на 163 км от София. Това е най-близкото гостуване изобщо в историята на тима, след като последния мач, в който българската селекция пътува с автобус беше през 1999-а. Контролата Гърция – България тогава се игра в Козани на близо 5 часа от София и завърши 1:0 за домакините.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    2 0 Отговор
    "...........Любопитното е, че българският национален отбор ще играе в населено място, което е само на 163 км от София. Това е най-близкото гостуване изобщо в историята на тима, след като последния мач, в който българската селекция пътува с автобус беше през 1999-а..........." - Имам усещането че този мач ще остане във футболната ни история само с този факт...........на сърбите им стига и равен за да се класиран, но със сигурност ще играят за победа! Илиан Илиев направи добър дебют срещу Унгария, особено предвид обстоятелствата около организацията на мача и факта че се игра без публика, която да подкрепя отбора. Той е добър треньор и можехме да ги бием, но тъпанарски грешки за пореден път попречиха да вземем победа, поне за престиж. Ама с такива играчи толкоз, с малки изключения материала е калпав и който и да е треньор няма да постигне нищо особено. Крайно време е за сериозни реформи в БГ футбола и мисля че първата и задължителна стъпка е НЕЗАБАВНОТО изритване на перукан и близкото му обкръжение от БФС.
  • 2 Артилерист

    4 0 Отговор
    Наистина по отношение на футбола имам носталгия за "онова" време. Какъв футбол, какви футболисти, каква конкуренция за националния беше. Ами те Якимов, Котков, Гунди почти от юноши ги викаха в национала и правеха невиждан фурор. "Тогава" националните треньори чудом се чудеха кой по-напред да вземат, па как може еди-кои си да не са викнати. А сега сме се закъхарили, че един се бил контузил...
  • 3 Селянин

    0 0 Отговор
    Протестиращите да ходят там да гледат футбол.

    Коментиран от #4

  • 4 Лост

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Селянин":

    Наистина трябва да отидат там. Даже сърбите ще ни подкрепят в протеста.