Last news in Fakti

19 Ноември, 2023 18:53 1 266 6

Илиан Илиев: Показахме, че не сме толкова далеч

  • илиян-
  • илиев-
  • сърбия-
  • българия-
  • драган стойкович

България е доста добър отбор, в тези квалификации нямахте късмет, каза Драган Стойкович

Илиан Илиев: Показахме, че не сме толкова далеч - 1
Снимка: БГНЕС

Показахме, че не сме толкова далеч. Това обяви националният селекционер Илиан Илиев говори след равенството 2:2 срещу Сърбия в Лесковац. Срещата беше последна за "лъвовете" от квалификациите за Европейското първенство, предава gong.bg.

"Вътрешно се надявахме да не ни вкарат още един гол второто полувреме, за да направим някои промени и да се успокоим. Казах на футболистите, че трябва да играем със самочувствие. Без него не можем да покажем футболните си качества. Второто полувреме го показахме. Пак допуснахме два гола от статични положения, което не е добре. Вкарахме днес по-високи хора. Не трябва да го повтаряме. Трябва да се променят тези неща. Доволен съм от реакцията“, каза Илиев.

„За хрочнини проблеми не може да се говори. Добри футболисти са, с думи може да се разберем. Седмицата психологически беше тежка за мен, за щаба и футболистите. Радвам се, че завършихме с положителен резултат, независимо, че не успяхме да постигнем прословутата първа победа за годината. Играхме с първия и втория в групата и показахме, че не сме толкова далеч. Има някои бели петна, в които изпадаме. Това трябва с времето да се отстранява, защото в някои мачове може да ни коства повече", каза още националният селекционер.

„Може би не сте ми повярвали, че ще е труден мач. Не ни беше лесно срещу България. Видяхме две различни полувремена. Успяхме да вкараме през първото и вкарахме гол. Преез второто България се събуди. Имаше неразбирателство между Костич и вратаря – беше продукт на наша грешка. За мен е важно, че моите футболисти успяха да покажат добър манталитет. Това е победа за нас. Двубоят беше хубав за гледане. Много движение и шансове. Накрая успяхме да стигнем до нашата цел. Подарък за всички сърби. След 24 години играем на Европейско“, каза наставникът на Сърбия Драган Стойкович.

„България игра добре след почивката. България е доста добър отбор, в тези квалификации нямахте късмет. Допуснахте голове в последната секунда. Точките не отразяват реалното. Заслужавахте повече, но трябва да продължите да вярвате. За нас е време за празнуване. Аз съм горд като треньор от играчите си. Имаше доста проблеми в този период от време“, добави сръбският селекционер.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    13 14 Отговор
    Втори уговорен.Поне сменете сценария.
  • 2 Въгларово

    18 2 Отговор
    Всички видяха,че когато не се викат анонимници,неговорещи дори български,и че начело е треньор,а не казанджия,нещата не са толкова зле! Който докара казанджията, да си понесе отговорността!
  • 3 Един от всички

    7 1 Отговор
    2:2 с вечни резерви срещу Сърбия еквалайзер!
  • 4 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    8 2 Отговор
    Вместо да коментирате един мач на,който резултата се знаеше преди да бъде игран,честитете победата на Българките срещу полякините на европейското по шахмат и 1вото им място.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Алигатор

    1 0 Отговор
    И този ще е треньор , ден до пладне .