Last news in Fakti

19 Ноември, 2023 21:18 1 057 0

Килиан Мбапе за гол №300: Рекордната победа на Франция е по-важна

  • мбапе-
  • гол-
  • франция-
  • гибралтар-
  • рекорд

Нападателят изпревари Антоан Гризман на третото място при голмайсторите с фланелката на Франция за всички времена

Килиан Мбапе за гол №300: Рекордната победа на Франция е по-важна - 1
Снимка: БГНЕС

Капитанът на френския национален отбор Килиан Мбапе беше по-горд от постижението на своя отбор, отколкото от личното си постижение, след като "петлите" постигнаха рекордната си победа с 14:0 над Гибралтар в събота, предава БТА.

Мбапе се отличи с хеттрик в Ница и стана най-младият играч, постигнал 300 гола в петте най-добри европейски лиги и мачове на националните отбори на възраст 24 години, 10 месеца и 29 дни.

"Трябва да подчертаем победата на отбора. Да подобриш този рекорд за най-голяма победа е нещо специално. Отборът е много по-важен от личния рекорд. 300-те отбелязани гола в моята кариера са поредно постижение за мен, но остават на заден план, защото днес отборът показа невероятно представяне", каза Мбапе след успеха срещу Гибралтар.

Лионел Меси вкара своя гол 300 на 25 години, четири месеца и три дни, но неговият бивш съотборник в Пари Сен Жермен Мбапе знае, че все още има да извърви дълъг път, за да достигне кариерите на Меси и Кристиано Роналдо.

"Искахме да влезем в историята и го направихме като отбор. Имахме целта да надминем рекорда за най-голяма победа и това беше нашият стимул в този мач и затова запазихме концентрация през целия мач", каза още Мбапе.

Мбапе също така изпревари Антоан Гризман на третото място при голмайсторите с фланелката на Франция за всички времена с 46 гола и сега е само на пет зад Тиери Анри на второто място.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА