Last news in Fakti

16 Декември, 2023 13:26 790 3

БФС пусна нов "златен" екип на националния отбор

  • бфс-
  • екип-
  • златен-
  • честване

Поводът е 100 години организиран футбол в България

БФС пусна нов "златен" екип на националния отбор - 1
Снимка: БФС

Българските национални отбори ще отбележат стогодишнината от дебюта си на международната сцена със специални екипи, разработени от Българския футболен съюз и официалния му партньор – световноизвестната марка за спортни артикули Macron.

Днес се навършва точно един век от създаването на БНСФ, с което се дава старт на организирания футбол у нас, а шест месеца по-късно – на 21 май 1924 година, представителният състав на страната ни играе първия си официален двубой.

В чест на кръглата годишнина на националните ни отбори, БФС и Macron представят пред спортната общественост единствен по рода си екип, посветен на богатата и успешна история на националните ни отбори в изминалото столетие. Третата юбилейна фланелка на България е в цветова комбинация от старо злато с кралскосини ръкави, а отличителният графичен елемент, подобно на другите два екипа, е релефната материя с мотиви, вдъхновени от Голямата базилика в Плиска.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бегай !

    3 1 Отговор
    Това екипи на Ю.Африка ли са ? Срам ги е да носят трикольора.Жалкари.
  • 2 Тез

    3 2 Отговор
    От въсраждане ли са с тая емблема
  • 3 Най сетне ще ни потръгне

    3 0 Отговор
    Ай канари :)