Last news in Fakti

17 Декември, 2023 21:17 905 0

Рейнджърс спечели купата на Лигата в Шотландия

  • рейнджърс-
  • абърдийн-
  • финал-
  • шотландия

Абърдийн загуби 11-и финал

Рейнджърс спечели купата на Лигата в Шотландия - 1
Снимка: БГНЕС

Рейнджърс спечели купата на Лигата в Шотландия. На финала на стадион "Хемпдън Парк" отборът от Глазгоу победи с минималното 1:0 Абърдийн, предава БТА. През първата част играта беше равностойна, като единствено Сирил Десерс имаше шанс да се разпише в мрежата на "доновете", но стражът Келе Роос се намеси решително. След почивката Рейнджърс вдигна значително оборотите. Пропуски направиха Рос МакКаусланд, Дуджо Стърлинг и Абдала Сима.

В 76-ата минута Борна Баришич центрира отляво и топката достигна до Джеймс Тавърниър, който с удар от наказателното поле осигури ценното попадение за гранда от Глазгоу. Рейнджърс триумфира с трофея за рекордния 28-и път в своята история и за първи след 2011 година. Абърдийн е с шест купи на Лигата, като загуби 11-и финал.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА