Last news in Fakti

4 Февруари, 2024 20:38 1 540 2

Арсенал се върна в битката за първото място след успех над Ливърпул (ВИДЕО)

  • арсенал-
  • ливърпул-
  • футбол-
  • висша лига

"Артилеристите" се наложиха с 3:1

 Арсенал се върна в битката за първото място след успех над Ливърпул (ВИДЕО) - 1

Вицешампионът Арсенал направи голям мач и завърза до краен предел битката за титлата, след като победи настоящия лидер във Висшата лига Ливърпул с резултат 3:1 в голямото дерби от 23-ия кръг на първенството на стадион на „Емиратс“.

Всичко стартира от Букайо Сака, който откри в 14-ата, но в третата минута на добавеното време на първата част Габриел Магаляеш си отбеляза автогол, за да възстанови паритета. Габриел Мартинели даде нов аванс на домакините м 67-ата минута след груба грешка на Алисон и Върджил ван Дайк, а кошмара на мърсисайдци Леандро Тросар оформи крайния резултат във втората минута от добавеното време. Мърсисайдци завършиха двубоя и с чове по-малко, след като Ибрахима Конате беше изгонен за два жълти картона в 88-ата минута.

Още в 38-ата секунда дълго подаване на Ван Дайк към Гакпо затрудни Салиба и топката стигна до Жота. Той обаче си поведе дълго топката и Рая улови.

Веднага след това домакините пренесоха играта в половината на Ливърпул, но натискът не водеше до никакви удари към вратата на Алисон. В 11-ата минута Арсенал създаде и първата опасност. Рая хвърли топката към Мартинели, който проби отляво на скорост и центрира в наказателното поле, където Сака засече с глава, но изстрелът му бе много неточен. Ливърпул отговори. Мак Алистър изведе много добре по земя Гакпо зад отбраната. Нидерландецът стреля по диагонала, но встрани от целта.

В 14-ата минута домакините отново изнесоха много бързо топката. Зинченко намери Йодегор, който веднага изведе Хавертц. Германецът излезе очи в очи с Алисон, но не успя да го преодолее. Избитата от стража топка обаче попадна в Сака, който я прати в опразнената врата - 1:0.

В 20-ата минута Александър-Арнолд сгреши с подаването през собственото си наказателно поле, след което Хавертц веднага пусна към Йодегор. Ван Дайк обаче се намеси блестящо и блокира удара на норвежеца.

В 27-ата минута Гакпо пропусна много добра възможност за Ливърпул, след като Александър-Арнолд центрира перфектно към нидерландеца отдясно. Гакпо, който бе притиснат от Габриел, обаче не успя да засече топката и тя се озова в ръцете на Рая.

Десетина минути след това самият Габриел нанесе удар от границата на наказателното поле, но той бе слаб и въпреки че бе точен, не бе проблем за Алисон.

В добавеното време на първата част Арсенал имаше страхотен шанс да удвои, след като Жоржиньо го намери много добре по земя в наказателното поле. Бразилецът се обърна и стреля, но Конате го блокира добре. Въпреки че Ливърпул не създаде много в атака през първото полувреме и като цяло отстъпваше в играта, мърсисайдци се оттеглиха на почивка при равен резултат. Това се случи в третата минута на добавеното време, когато Гравенберх добре изведе Диас в наказателното поле. Салиба се опита да гардира, а Рая не беше сигурен както да направи и късно реши да тръгне да лови. Диас се възползва и чукна топката успоредно на голлинията и кълбото рикошира в ръката на Габриел Магаляеш и влезе във вратата за 1:1. Така Ливърпул стигна до изравнително попадение без точен удар през първата част.

На почивката Артета замени Зинченко с Кивиор.

Ливърпул започна много активно втората част. Първо Диас проби на скорост и влезе в наказателното поле, но ударът му бе блокиран. След това Мак Алистър стреля опасно от далечна дистанция, но топката профуча встрани. Малко след това и Къртис Джоунс нанесе удар, който не бе достатъчно точен.

В 52-рата минута Йодегор стреля от границата на наказателното поле, топката рикошира в Конате и премина на сантиметри от дясната греда.

В 58-ата минута Юрген Клоп предприе тройна смяна. Робъртсън замени Александър-Арнолд, което означаваше, че Джо Гомес се премества отдясно на отбраната, а шотландецът заема обичайното си място отляво. Харви Елиът и Дарвин Нунес пък замениха съответно Гравенберх и Гакпо.

В 63-тата минута Хавертц поиска дузпа, след като падна в наказателното поле след единоборство с Мак Алистър. Наказателен удар обаче нямаше, тъй като германецът сам потърси контакта.

В 67-ата минута Ливърпул получи гол от нищото. Дълго подаване напред към Мартинели изглеждаше лесна задача за Ван Дайк, който обаче също реши само да гардира и да остави топката Алисон, който излезе извън наказателното си поле, за да изчисти. Стражът обаче се размина с топката и Мартинели я прати в опразнената врата.

Мак Алистър за пореден път стреля опасно от границата на наказателното поле в 76-ата минута, но и в този случай изстрела му профуча на сантиметри встрани.

В 84-тата минута Кивиор се оказа непокрит в наказателното поле и засече с глава центриране на Йодегор, но прати топката право в ръцете на Алисон. Две минути преди края на редовното време ситуацията стана още по-тежка за Ливърпул, след като Ибрахима Конате получи втори жълт картон, след като фаулира Хавертц.

Арсенал се възползва и стигна до трети гол в добавеното време. Тросар, който се появи в игра в 74-тата минута на мястото на Мартинели, се освободи много добре от Елиът, проби отляво и стреля сравнително слабо. Топката рикошира в крака на Ван Дайк, а Алисон отново се представи много лошо, след като позволи на топката да мине първо през ръцете му, а след това и през краката му,


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МърсиСайд

    5 3 Отговор
    ливерпулци тотално неадекватни, губят в резултата, цъкат пасове в средата и назад към вратаря, няма го директния футбол, бързите контри, рехава средна линия, двама идиота в защитата, резултата ясен .....
  • 2 Бай Иван - Циганина

    4 0 Отговор
    Maн. Сити харесва това.