Last news in Fakti

14 Февруари, 2024 00:05 1 187 1

Манчестър Сити победи Копенхаген и гледа към четвъртфиналите в Шампионска лига

  • манчестър сити-
  • копенхаген-
  • шампионска лига-
  • футбол

Успехът беше дебютен за "гражданите" на "Паркен", след като английският клуб беше завършил наравно в двете си предишни гостувания в датската столица

Манчестър Сити победи Копенхаген и гледа към четвъртфиналите в Шампионска лига  - 1

Манчестър Сити победи Копенхаген с 3:1 като гост в първи осмифинален мач от Шампионска лига. Успехът беше дебютен за "гражданите" на "Паркен", след като английският клуб беше завършил наравно в двете си предишни гостувания в датската столица.

Кевин де Бройне откри резултата в 11-ата минута. В 34-ата минута Магнус Матсон изравни. Гостите отново поведоха в 45-ата минута чрез Бернардо Силва. Крайният резултат оформи Фил Фодън в продължението на втората част.

Първата добра възможност в мача се откри пред Манчестър Сити. Нейтън Аке центрира отляво, а Кевин де Бройне засече с глава и прати топката покрай вратата. Малко след това Рубен Диаш засече центриране на Кайл Уокър, но Камил Грабара успя да избие. Топката се озова в Аке, но нидерландецът от 2-3 метра не успя да насочи във вратата.

Натискът на "гражданите" даде резултат в 11-ата минута. Фил Фодън получи отдясно и подаде към Кевин де Бройне. Белгиецът овладя топката отдясно в наказателното поле и потърси далечния ъгъл за 0:1.

Десет минути по-късно Джак Грийлиш получи контузия и беше заменен от Жереми Доку. В 23-ата минута Доку проби отляво и подаде към Бернардо Силва. Португалецът опита удар от малък ъгъл, който срещна гредата. В 28-ата минута Ерлинг Халанд пропусна да се разпише. Норвежецът получи подаване от Доку и опита удар от въздуха, който мина над вратата.

В 34-ата минута Копенхаген стигна до изравнителен гол с първата си добра възможност. Едерсон сбърка в опита си да изнесе топката и я подари на Мохамед Елиюнуси. Норвежецът опита удар, който беше блокиран. Топката се озова в Магнус Матсон, който с прекрасен шут от границата на наказателното поле не остави шансове на вратаря на гостите - 1:1.

Домакините заиграха по-уверено след изравнителния гол и в 38-ата минута създадоха още една добра възможност. Матсон получи в наказателното поле и опита удар, който мина над вратата.

Сити върна аванса си в 45-ата минута. Топката достигна до Бернардо Силва след рикошет в Де Бройне. Португалецът се озова на стрелкова позиция и с техничен завършващ удар матира Грабара за 1:2.

Английският клуб започна силно и второто полувреме. В 54-ата минута Родри с пас между линиите намери Де Бройне. Белгиецът овладя топката и нанесе силен удар, който Грабара изби в корнер. Десетина минути по-късно Грабара се справи с удар с глава на Халанд.

В 69-ата минута Доку проби отляво и отправи много силен удар в далечния ъгъл от около 12-13 метра, но Грабара успя да избие. Малко по-късно Кевин Дикс влезе остро в краката на Бернардо Силва, след което португалецът беше заменен превантивно от Матеуш Нунеш.

В 87-ата минута Грабара се справи с шут на Де Бройне от пряк свободен удар. В добавеното време на втората част вратарят на домакините отрази удари на Халанд и Нунеш. Секунди по-късно Фодън напредна отдясно и подаде към Де Бройне. Белгиецът със страхотен пас върна към англичанина, който със силен удар вкара за крайното 1:3.

Реваншът между двата отбора е на 6 март на "Етихад".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нури

    1 0 Отговор
    Таланти