Last news in Fakti

14 Февруари, 2024 00:02 1 061 0

Реал Мадрид все по-близо до 1/4-финалите на Шампионска лига

  • реал мадрид-
  • футбол-
  • шампионска лига-
  • рб лайпциг

Биха с 1:0 РБ Лайпциг

Реал Мадрид все по-близо до 1/4-финалите на Шампионска лига - 1

Отборът на Реал Мадрид победи с 1:0 РБ Лайпциг като гост в първи двубой от осминафиналите в Шампионската лига.

Първото полувреме завърши при нулево равенство, след като гол на домакините бе отменен заради засада още в началото на срещата. "Лос бланкос" поведе в резултата след гол на Браим Диас в 49-ата минута. Това се оказа достатъчно за мадридчани, които взеха аванс преди реванша на "Сантяго Бернабеу".

Още във 2-ата минута Лайпциг притесни сериозно Лунин при корнер. Стражът на "лос бланкос" не изби достатъчно убедително, което доведе до удар към вратата му. Топката стигна до Бенямин Шешко, който с глава я прати в мрежата на гостите. Попадението обаче бе отменено заради засада. Първоначално останаха съмнения в решението на съдиите, тъй като на пръв поглед Шешко бе в чиста позиция. Причината за отменянето на гола обаче бе позицията на Хенрикс, който бе зад вратаря на Реал Мадрид и му попречи да се намеси по-добре, а по този начин повлия и на ситуацията.

Реал Мадрид отговори с удари на Чуамени и Камавинга в 9-ата минута след центрирания, но буквално секунди по-късно домакините организираха атака, при която отново Шешко не успя да преодолее Лунин.

В 15-ата минута Бенямин Хенрикс обстрелва вратата на мадридчани, но стражът на гостите отново се справи с удара от дистанция.

Четири минути след това напрежението се прехвърли пред вратата на Лайпциг, а добра акция на Реал Мадрид завърши с удар на Тони Кроос. Петер Гулачи не бе затруднен и улови.

До почивката и двата отбора стигнаха до още няколко шанса, като веднъж Чуамени се намеси решаващо, за да блокира удар на домакините. Малко след това пък Винисиус не стреля добре пред другата врата.

Второто полувреме отново започна по-силно за германския тим. Шешко дори успя да засече центриране от корнер, но не насочи достатъчно добре топката с глава и тя бе изчистена преди да стигне до Лунин.

В 49-ата минута обаче Браим Диас откри за Реал Мадрид. Той получи отдясно, справи се с трима играчи на Лайпциг и нахлу в наказателното на домакините след страхотен индивидуален рейд. Диас шутира с левия си крак и намери далечния ъгъл, пращайки неспасяем удар.

Само минута след това Андрий Лунин трябваше на два пъти да се намеси, за да запази преднината на мадридчани. Първо Дани Олмо стреля, а след това при добавката топката връхлетя Бенямин Шешко.

Винисиус пое в 64-ата минута след грешка на Вили Орбан. След това бразилецът пусна към сънародника си Родриго надясно, който шутира, но неточно. Принос за това имаше и Шавер Шлагер, който се хвърли в краката на футболиста на Реал Мадрид.

Отново Винисиус демонстрира отличната си техника, освобождавайки се в пеналтерията на немския тим, след което стреля. Ударът му обаче срещна десния страничен стълб.

В 79-ата минута домакините направиха добра акция, започната от Шешко, който продължи към Шлагер. Той се справи със защитник на "лос бланкос", след което продължи наляво към Давид Раум. Последва остро центриране, което обаче не стигна до футболист на Лайпциг и излезе в аут.

В 81-ата минута Шави Симонс пое, нагласи си топката и шутира силно с десния крак. Ударът му коварно тупна пред Лунин, който все пак се намеси и изби.

Натискът на РБ Лайпциг продължи. Две минути след това Амаду Хайдара отправи отличен изстрел от дистанция. Топката бе насочена под напречната греда, но вратарят на гостите показа, че внимава и спаси.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА