Last news in Fakti

16 Февруари, 2024 07:15 1 055 3

Лукаку със силно послание към геноцида, който се извършва в Конго

  • рома-
  • ромелу лукаку-
  • футбол

Нападателят изрази подкрепата си след гола във вчерашния мач

Лукаку със силно послание към геноцида, който се извършва в Конго  - 1

Нападателят на Рома Ромелу Лукаку не се израдва след гола, който отбеляза на Фейенорд при снощното равенство 1-1 между двата тима в плейофната елиминационна фаза на Лига Европа, а изпрати много силно и емоционално послание в подкрепа на ДР Конго.

Лукаку запуши устата си, затвори очите си и с дясната си ръка оформи пистолет, който бе насочен към главата му. С това той изрази позиция към вътрешната братоубийствена война в ДР Конго, където от над 30 години се извършва геноцид над местното население.

Той е роден в Белгия, но семейството му е именно от африканската страна. Не малко пъти Ромелу е заявявал публично, че обича Конго и я чувства като свой дом.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Акула

    4 0 Отговор
    Геноцид
    Расизъм
    Войни са Жестоки и варварски
  • 2 Хайл

    2 8 Отговор
    Лукаку нали е чист белгиец.Какво отношение има той към Конго?
  • 3 Опа

    2 5 Отговор
    Щом е братоубийствена война са виновни фащ