Last news in Fakti

16 Февруари, 2024 12:00 1 048 1

Играта с числа между Реал Мадрид и Мбапе започна

  • килиан мбапе-
  • реал мадрид-
  • футбол-
  • псж

Следващата стъпка е Мбапе да обяви публично решението си, което вече е съобщил на президента на парижани Насер Ал-Хелаифи

Играта с числа между Реал Мадрид и Мбапе започна - 1

След като вчера излезе информацията, че Килиан Мбапе е информирал ръководството на Пари Сен Жермен за желанието си да напусне клуба след края на сезона, днес испанските медии наблягат на това, което предстои между французина и Реал Мадрид, за да се стигне до неговото преминаване на „Сантиаго Бернабеу“.

Според „Марка“ следващата стъпка е Мбапе да обяви публично решението си, което вече е съобщил на президента на парижани Насер Ал-Хелаифи. След това започва най-трудната част с преговорите за договора и финансовите условия, по които двете страни се разминават сериозно към момента.

„Марка“ настоява, че Флорентино Перес е твърдо решен, че няма да допусне договор с Мбапе да разлати финансовата стабилност на клуба и да постави под въпрос хармонията в съблекалнята. По тази причина Реал е готов да предложи договор на французина за не много повече от 30 милиона евро на сезон бруто плюс нормалния в такива случаи сериозен бонус при подписване на контракта, който е продиктуван от факта, че Мбапе ще дойде на „Бернабеу“ като свободен агент. Освен това капитанът на Франция трябва да приеме, че в Реал ще поделя лидерската роля заедно с останалите звезди и няма да има същия статут, какъвто има в момента в ПСЖ.

„Ас“ също набляга на това, че Мбапе ще трябва да намали наполовина заплатата си, за да премине в Реал. Според изданието възнаграждението на нападателя през този сезон в ПСЖ възлиза на 72 милиона евро бруто. Представителите на играча знаят, че Реал няма да предложи това, но се опитват да започнат преговорите с изискване за заплата в размер на 50 милиона евро бруто на сезон. Това обаче също няма да се случи. Изданието твърди, че в крана сметка договорът на Мбапе ще бъде близък до този, който подписа Джуд Белингам през лятото. Англичанинът парафира контракт за шест сезона в размер на общо 103 милиона евро, което прави по около 17 милиона евро на сезон чисто. Контрактът на Мбапе ще бъде до 2030 година. Бонусът за подписването ще бъде разпределен пропорционално за тези шест години, което в добавка с продължителността все пак ще направи французинът №1 по възнаграждение в Реал, въпреки че параметрите по основната му заплата ще бъдат близки до тези на другите звезди на клуба, както вече стана дума.

Разбира се, ще има и значителни бонуси за Мбапе, в случай че той спечели индивидуални награди като „Златната топка“ и „Златната обувка“, които вдигат престижа и на самия клуб.

Не на последно място – един от най-трудните моменти в преговорите ще бъдат имиджовите права. Мбапе иска 100% от тях, докато в Реал не са готови да се откажат от тях напълно.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.