Last news in Fakti

16 Февруари, 2024 16:11 1 627 5

Григор е на полуфинал в Ротердам!

  • григор димитров-
  • тенис-
  • александър шевченко

Българинът отстрани на четвъртфинала Александър Шевченко с 2-1 сета

Григор е на полуфинал в Ротердам! - 1
Снимка: БНТ

Григор Димитров стана първият полуфиналист на турнира от сериите АТР 500 в Ротердам, след като в четвъртфиналите в зала "Ахой" победи трудно казахстанеца Александър Шевченко в три сета - 7:6(2), 3:6, 6:4, предаде БНТ.

По този начин българинът записа успех №13 през настоящата кампания, с което продължава да бъде лидер по този показател измежду всички състезатели в АТР тура.

В допълнение Димитров за четвърти път в своята кариера ще играе в полуфиналите на състезанието в нидерландския град, където най-доброто му постижение е участието във финала през 2018 година.

Иначе двубоят днес започна равностойно, като в първия сет и двамата тенисисти сервираха отлично и така логично съдбата на частта трябваше да се реши в тайбрек. В дългия гейм обаче Гришо използва своя опит, за да се възползва от грешките в играта на своя противник и след 7-2 точки в своя полза спечели откриващия сет.

Въпреки този развой 23-годишният Шевченко остана позитивен и стартира втората част на много високо ниво, повеждайки с 3:0 гейма. В следващите минути състезаващият се за Казахстан руснак беше стабилен на свое подаване, което му позволи при 5:3 и 40:15 да стигне до два сетбола. В този момент ръката на по-младият от двамата състезатели на корта трепна и това позволи на Григор да се добере до шансове за връщане на пробива. В крайна сметка българинът не успя да се възползва от тях и световният №57 успя да затвори частта след 6:3.

Решителният трети сет отново преминаваше под диктовката на сервиращия, но се стигна до десетия гейм, в който Григор повиши нивото си на игра и това му осигури три последователни мачбола при 0:40 и още първият бе реализиран, подпечатвайки крайния успех на Димитров след малко повече от два часа игра.

Така Гришо достигна до полуфиналите в Ротердам за втори пореден и общо четвърти път, а в утрешния ден негов съперник в спор за място на финала ще бъде някой измежду Алекс Де Минор и Андрей Рубльов.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    10 1 Отговор
    Браво!Играе солидно!Още един руснак или Де миньор на полуфинала.Ще ми се да видя мач на Григор със Синер.....Щом го Няма Господ Джокович и Надал,Григор може и Първи да бъде!Вчера Гледах Синер и после Алкарас.....По слаби са от Григор,поне във вчерашните си мачове!

    Коментиран от #2

  • 2 бай баце

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Ти сериозно ли,нещо ново друсаш

    Коментиран от #4

  • 3 Хасковски каунь

    3 0 Отговор
    БРАВО!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.